skip to Main Content
Mastercard pokreće laboratorij za inovacije u području održivog razvoja
Mastercard-pokrece-laboratorij-za-inovacije-u-podrucju-odrzivog-razvoja

Mastercard je najavio pokretanje novog laboratorija za inovacije u području održivog razvoja (Sustainability Innovation Lab), koji će biti glavni nositelj daljnjeg razvoja portfelja ekološki orijentiranih digitalnih proizvoda i rješenja kompanije. Laboratorij će se usredotočiti na osnaživanje poduzeća i potrošača da promijene način na koji proizvode, distribuiraju i kupuju proizvode i usluge, osiguravajući da ljudi i planet mogu napredovati dok se globalno gospodarstvo ubrzano digitalizira.
Kao potporu EU Green Dealu, Mastercard je odabrao Stockholm za dom globalnog laboratorija jer je riječ o gradu koji je već dugo na čelu inovacija u području održivog razvoja sa snažnom potrošačkom, političkom i poslovnom predanošću u prelasku na zelenu ekonomiju.
“Poticanje inovativnih rješenja s praktičnim primjenama hitno je potrebno za postizanje globalnih ciljeva u području klimatskih promjena”, izjavila je Kristina Kloberdanz, Mastercardova direktorica za održivost. “Kako nastavljamo s izgradnjom održivijeg digitalnog gospodarstva, laboratorij za inovacije u području održivog razvoja omogućit će nam da stvorimo portfelj ekološki prihvatljivih rješenja, ujedinjujući sve – i tvrtke i potrošače – u klimatskim inicijativama.”
Inovacije za održivu potrošnju
Prepoznajući da će se potrošnja morati prebaciti na održiviju paradigmu kako bi se ispunili globalni ciljevi smanjenja ugljika, Mastercard preusmjerava budućnost trgovine radeći na digitalnim rješenjima osmišljenima za osnaživanje tvrtki, vlada i milijardi potrošača u svojoj mreži, a sve kako bi pomogli očuvanju okoliša. Mastercard laboratorij će se posebno usredotočiti na rješenja koja omogućuju održivu potrošnju jer sve više potrošača želi sudjelovati u brizi za okoliš, kao i povećati vidljivost i konzistentnost u vrijednosnom lancu za proizvodnju proizvoda koji imaju pozitivan utjecaj na ljude i planet.
Istraživanje i razvoj u laboratoriju već su u tijeku, a fizički će se prostor otvoriti u proljeće 2022. godine. Novi laboratorij će istraživati kako se tehnologije poput 5G, kvantne i napredne umjetne inteligencije mogu primijeniti u rješavanju izazova za okoliš. Sastojat će se od Centra za istraživanje i razvoj usmjerenog na rješenja za održivu potrošnju i vrijednosne lance, zatim od platforme “Labs as a Service” za okupljanje partnera i kupaca u stvaranju održivih rješenja za zajedničku vrijednost, a tu će biti i Mastercard Experience Center za praktične demonstracije proizvoda i uključivanje korisnika.
Mastercard je već ostvario suradnje sa startup inovatorima na području Skandinavije gdje će se i nalaziti novi laboratorij, a posljednja od suradnji je vezana uz švedsku fintech tvrtku Doconomy i izradu Mastercard Carbon Calculatora. Mastercard također njeguje fintech inovacije usmjerene na klimu kroz Climate Fintech Cards & Payments Challenge i njegov Start Path program.

54

Vezani članci

Back To Top
Search