Skip to content

Meta lansirala plaćene opcije za uklanjanje reklama na Facebooku i Instagramu

meta-lansirala-placene-opcije-za-uklanjanje-reklama-na-facebooku-i-instagramu

Nepisano pravilo kaže da, ako ne plaćate za proizvod, onda ste proizvod, a Meta sada nudi svojim korisnicima u Evropi više kontrole nad njihovim podacima, kao i uklanjanje ad targetinga na Facebooku i Instagramu, uz određenu mjesečnu pretplatu.

Korisnici Facebooka i Instagrama u EU, EEA i Švicarskoj odsad mogu platiti 9,99 eura za web i 12,99 eura za iOS i Android verzije na mjesečnom nivou kako bi se “oslobodili” reklama na ovim popularnim platformama. Ove pretplate pokrivaju sve profile povezane s Facebookom i Instagramom, a koji su u vlasništvu jednog korisnika i to do 1. marta 2024. godine.

Međutim, nakon ovog datuma će ad-free iskustvo za svaki dodatni povezani profil koštati dodatnih 6 eura mjesečno na webu, odnosno 8 eura na iOS-u i Androidu. S druge strane, opcija s reklamama će i dalje ostati dostupna korisnicaima na obje platforme.

Meta u svom saopćenju ističe svoju posvećenost očuvanju sigurnosti informacija svojih korisnika u skladu s evropskim zakonima General Data Protection Regulation (GDPR) i Digital Markets Act (DMA).


poslovnenovine.ba

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept