Microsoft kaže da će Windows 11 biti dostupan od 5. oktobra

Windows 11 bit će besplatna nadogradnja za sve podobne uređaje, ali Microsoft Store neće odmah prikazivati ​​Android aplikacije.

Microsoft je najavio da će njegova najnovija nadogradnja na Windows operativni sistem, Windows 11, početi da se uvodi od 5. oktobra.Windows 10 uređaji koji ispunjavaju uvjete za besplatno ažuriranje dobit će obavijest od tog datuma nadalje, dok će uređaji koji su unaprijed instalirani sa Windows 11 postati dostupni za kupovinu u trgovinama.

U objavi na blogu kompanije objavljenoj danas (31. kolovoza), Aaron Woodman objasnio je mnoge istaknute posljednje izdanje Microsofta , uključujući čistiji, estetskiji izgled, dugme za pokretanje koje je premješteno u centar, bolje iskustvo igranja i poboljšanja za daljinsko upravljanje rad.

Woodman je također otkrio da nova Microsoft Store neće imati Android aplikacije za sve korisnike prilikom lansiranja.

„Radujemo se nastavku našeg putovanja za uvođenje Android aplikacija u Windows 11 i Microsoft Store kroz našu suradnju s Amazonom i Intelom; ovo će početi s pregledom za Windows Insajdere u narednim mjesecima ” , napisao je on .

U junu je kompanija najavila da će Android aplikacije po prvi put biti dostupne na Windowsima, ali nije potvrdila kada. To je nastalo odlukom da se trgovina otvori za bilo koju vrstu aplikacija, uključujući velike aplikacije trećih strana, poput Disney+, Adobe Creative Cloud, Zoom i Canva.

Woodman je također rekao da će Windows 11 Store otključati nove mogućnosti za programere i kreatore.

„Otvaramo Trgovinu kako bismo omogućili više programerima i nezavisnim dobavljačima softvera (ISV -i) da dovedu svoje aplikacije u Trgovinu, poboljšavajući razvoj izvornih i web aplikacija s novim alatima za programere i olakšavajući vam osvježavanje izgleda i osjećaja u svim dizajn i iskustvo naših aplikacija. ”

Kompanija je ranije najavila da će programeri aplikacija moći koristiti i alternativne sisteme plaćanja u Microsoft Storeu, što znači da mogu zadržati 100 posto prihoda i izbjeći da Microsoft smanji transakcije od 15 komada.

Nakon što uređaji koji ispunjavaju uvjete budu nadograđeni na Windows 11, uvođenje će se proširiti na uređaje na tržištu na osnovu podobnosti hardvera, mjerila pouzdanosti i starosti, između ostalih faktora koji utiču na iskustvo nadogradnje.

Očekuje se da će svim prihvatljivim uređajima biti ponuđena besplatna nadogradnja na Windows 11 do sredine 2022. godine.

Prošle sedmice, voditelj Microsoftovih proizvoda Panos Panay, koji je nadgledao razvoj Windows 11, unaprijeđen je u tim višeg rukovodstva kompanije koji je direktno savjetovao izvršnog direktora Satyu Nadellu.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles