Mplus lansirao Buzzeasy, prvi pozivni centar na bazi umjetne inteligencije

mplus-lansirao-buzzeasy,-prvi-pozivni-centar-na-bazi-umjetne-inteligencije

Mplus, globalna kompanija sa sjedištem u Zagrebu koja se bavi BPO (Business Process Outsourcing) područjem i integrira dinamične industrije kontaktnog centra, informacijskih tehnologija i usluga zapošljavanja s ciljem rješavanja globalnih izazova na polju korisničke podrške, nedavno je lansirala Buzzeasy, pozivni centar na bazi umjetne inteligencije (AI). S obzirom na to da je riječ o kompaniji koja već dugi niz godina ulaže u razvoj tehnologija, ovo je za njih logičan i očekivani iskorak, izjavili su iz kompanije za Lider.

Buzzeasy je vjerojatno prva profesionalna komunikacijska platforma razvijena na temelju uvida, informacija i feedbacka proizašlih iz poslovnih operacija u sklopu kojih se koriste desetine drugih programskih rješenja, na svakodnevnoj osnovi, objasnio je Glavaš. To znači da je Buzzeasy nastao zbog potrebe za adresiranjem nedostataka i rupa kod postojećih platformi, koje ih čine manje efikasnima. Upravo zato su odlučili investirati sredstva u razvoj njihovog cloud rješenja, koje će adresirati sve potrebe operative unutar cijele Grupe.

Nismo krenuli razvijati ovaj proizvod sada, uslijed pomame za AI-jem. To je nešto na čemu već neko vrijeme radimo, a intenzivno unazad godinu dana. Zapravo, jedan smo od rijetkih BPO-a na svijetu koji zaista razvija vlastitu in-house tehnologiju, a ne preprodaje third party rješenja, što jasno pokazuje da sami kreiramo trendove, nismo od onih kompanija koje samo reaktivno prate stanje na tržištu – rekao je Tomislav Glavaš, član Uprave i izvršni direktor Mplus Grupe.

Sam razvoj krenuo je prije malo više od godinu i pol dana, za što Glavaš napominje da je prilično kratak rok za isporuku relativno kompleksnog softvera. Trenutno su u fazi pilotiranja ovog alata s nekoliko klijenata i prve reakcije su, kažu, ohrabrujuće, a zbog toga i nastavljaju s razvojem novih karakteristika koje će im pomoći da osiguraju dodatnu kompetitivnu prednost.

AI je koristan samo koliko i njegov korisnik

– Kao sve service industry kompanije, neprestano težimo povećanju kako kvalitete, tako i efikasnosti. Razvijanje AI-ja nam pomaže u oba navedena aspekta – omogućava nam da budemo bolji i konkurentniji. Prije par godina smo započeli transformaciju iz transaction-based biznisa u outcome-based biznis, s ciljem da se naš uspjeh mjeri zadovoljstvom i vrijednošću koje isporučujemo klijentima.

S obzirom na to da imamo jak IT tim te da su naše usluge kompleksnije naravi unutar BPO svijeta, sigurni smo da će nas razvoj AI-ja još više diferencirati. Usto, naš proizvod ima višestruke benefite – povećava kvalitetu usluge isporučenu prema klijentu i podiže zadovoljstvo zaposlenika tako što ih rasterećuje nisko vrijednih, repetitivnih zadataka, pri čemu se onda oni mogu više fokusirati na bitnije elemente procesa – komentirao je Glavaš.

Strategija Mplus Grupe jest da AI postane integralni dio cjelokupne organizacije, kako one koja je usmjerena prema internim korisnicima, tako i prema vanjskim. Kao i svaka druga tehnologija, AI je, kaže Glavaš, koristan onoliko koliko su ljudi koji upravljaju njime sposobni, jer čovjek je centar tog odnosa i kao idejni začetnik i kreator, ali i kao korisnik.

– Kao people driven kompanija usmjerena na rješenja koja pružamo klijentima, vjerujemo da će AI samo pomoći u daljnjem razvoju kompanije i otvoriti neke nove potencijale koje dosad nismo bili u mogućnosti realizirati – rekao je Glavaš.

Pandemija pozivnih centara

S toliko mnogo kompanija koje su zatvorile svoja vrata ili jednostavno morale prijeći na rad od kuće, pozivni centri su se brzo morali prebaciti u kućne urede za vrijeme korone. Magnus Geverts, potpredsjednik marketinga proizvoda u Calabriju, tvrtki za obavještavanje o korisničkom iskustvu, rekao je za CMSWire da je 2020. bila godina reinvencije kontaktnih centara i da je umjetna inteligencija omogućila tvrtkama da ostanu operativne.

Kako bi nastavili brinuti o svojim zaposlenicima, kupcima i reputaciji robne marke, čelnici kontaktnih centara okrenuli su se rješenjima temeljenim na umjetnoj inteligenciji kao što je prediktivna analitika kako bi prikupili unutarnje i vanjske uvide za osnaživanje zaposlenika i potaknuli konkurentsku prednost u iskustvima kupaca – rekao je Daniels.

Pandemija je zauvijek promijenila svijet korisničkog iskustva, kaže Shawna Wolverton, izvršna potpredsjednica proizvoda u Zendesku, pružatelju softvera za upravljanje odnosima s korisnicima.

Kao odgovor na rekordno velike količine posjetitelja u gotovo svakoj industriji, mnoge su tvrtke ubrzale usvajanje i korištenje chatbota pokretanih umjetnom inteligencijom kako bi pomogle korisnicima da brzo dobiju odgovore na uobičajena pitanja – rekla je.

Lidermedia.hr


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top