skip to Main Content
Nielsen će lansirati sistem za mjerenje ID grafikona 2021

Prateći trend ostalih kompanija za ad-tehnologiju i mjerenje medija, Nielsen pokreće vlastiti proizvod grafikona identiteta – sustav razlučivanja ID-a – za mjerenje na više medija.

Trend u korištenju mjerenja ID dolazi kako se sve više medijskih kuća odmiču od digitalnih kolačića zasnovanih na uređajima.

Grafikon identiteta je baza podataka o „identitetima“ koja može uključivati ​​e-poštu, korisničko ime, telefonski broj, IP adresu, fizičku adresu, kao i demografske, geografske podatke, podatke o ponašanju i kupovini.

Nielsen kaže da će njegov sistem identifikacije – zasnovan na skupovima podataka zasnovanim na ljudima – pomoći mjerenju tranzicije u sve fragmentiranijem medijskom svijetu koji uključuje eroziju podataka.

Kako bi se “pomirio” s drugim naporima ID-a prve strane, Nielsen će surađivati ​​s The Trade Desk-om, velikom reklamnom platformom na strani potražnje, i svojim naporima Unified ID 2.0 u cijeloj industriji.

Nielsenov sistem identifikacije će „podržavati“ Nielsen postojeću publiku i proizvode za merenje rezultata, podržavajući platforme različitih medija, uključujući digitalne medije. Nielsen kaže da će njegov sistem identifikacije sadržavati:

1. Povezivanje ekosistema. Integriranje informacija izdavača i oglašivača „povezanih“ sa stvarnim ljudima i uređajima koje koriste s vremenom. Ovi podaci neće doći iz ID-ova uređaja ili pretraživača / aplikacija.

2. Nielsen ID: Nielsen će koristiti svoje trenutne ploče za mjerenje kako bi ispravio pristranosti i kombinirao podatke iz različitih izvora podataka na način „usmjeren na privatnost“.

3. Modeli mašinskog učenja: Nielsenovi vlasnički modeli mašinskog učenja integriraće podatke u različitim okruženjima radi tačnosti, uporedivosti i reprezentativnosti.

Nielsen kaže da, kako nastavlja kombinirati linearni i adresirani TV, kao i digitalne podatke na jednoj platformi, njegov ID proizvod skalirat će mjerenja za sve vrhunske video zapise na svim medijima.

Nielsen sarađuje sa MRC-om na osiguranju standarda za merenje publike za svoj sistem identifikacije – koji izgleda kao da pokreće američko lansiranje rano u prvom kvartalu 2021. godine.

66

Vezani članci

Back To Top
Search