Njemački proizvođač čipova najavljuje milijarde eura ulaganja

njemacki-proizvodjac-cipova-najavljuje-milijarde-eura-ulaganja

Njemački proizvođač čipova Infineon najavio je pet milijardi ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta nakon snažnog rasta dobiti i prihoda u fiskalnoj godini 2021/2022.

U fiskalnoj godini koja je završila u rujnu prihod njemačke kompanije porastao je za 29 posto, na 14,2 milijarde eura, pokazalo je saopštenje objavljeno u ponedjeljak.

Prilagođena operativna dobit skočila je za 63 posto, na 3,4 milijarde eura.

Nakon rekordne fiskalne godine 2021/2021. Infineon očekuje još veći prihod u novoj godini, od 15,5 milijardi eura, uz moguća odstupanja od 500 milijuna eura.

Najavili su i pet milijardi eura ulaganja u novu tvornicu u Dresdenu kako bi proširili kapacitete u proizvodnji poluvodiča, uz napomenu da je uvjet za konačni odabir lokacije “odgovarajuće javno financiranje”.

Investicija će biti najveća u povijesti Infineona, uz planirano otvaranje do 1.000 novih radnih mjesta. Nova tvornica mogla bi početi s radom najkasnije u jesen 2026.

Izvor: hina.hr

Foto: www.infineon.com/


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top