skip to Main Content
Njemački šef za kibernetičku sigurnost suočava se s smjenom, kažu izvještaji

Njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nancy Faeser želi smijeniti šefa kibernetičke sigurnosti u zemlji zbog mogućih kontakata sa ljudima koji su povezani sa ruskim sigurnosnim službama, javili su njemački mediji kasno u nedjelju, pozivajući se na izvore iz vlade.

Arne Schoenbohm, predsjednik savezne agencije za sigurnost informacija BSI, mogao je imati takve kontakte preko Vijeća za sajber sigurnost Njemačke, objavili su različiti mediji.

Schoenbohm je bio osnivač udruženja, koje se smatra članom njemačke kompanije koja je podružnica ruske firme za sajber sigurnost koju je osnovao bivši zaposlenik KGB-a, napisali su.

Schoenbohm nije odmah odgovorio na poruku koja mu je poslata putem društvenih mreža.

Ni ministarstvo unutrašnjih poslova ni BSI nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

“Ove optužbe moraju biti odlučno istražene”, rekao je Konstantin von Notz, šef parlamentarnog odbora za nadzor njemačkih obavještajnih agencija.

84

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

kingston-fury-obogacuje-svoju-ddr5-liniju

Kingston FURY obogaćuje svoju DDR5 liniju

Privlačni agresivni hladnjaci u bijeloj bojiDinamično, prilagodljivo RGB osvjetljenje s Kingston FURY CTRL-omIntel XMP 3.0 certificiranZagreb, Hrvatska – 30. ožujka,...

Back To Top
Search