skip to Main Content
Nokia pametni televizori: Streamview je objavio nove detalje

Prvi Nokia Smart televizori uskoro će se naći na evropskom tržištu. Kompanija je sada objavila nove detalje o uređajima. Glavni fokus trebao bi biti na streamingu i kontroli glasa.

Austrijska kompanija Streamview GmbH objavila je krajem oktobra da je dobila ekskluzivna prava za Nokia Smart TV i uređaje za streaming u Evropi (izvijestio je DIGITAL TELEVISION) . Sada kompanija detaljnije predstavlja četiri nova Smart TV-a. Prema najnovijim informacijama, oni će biti dostupni u veličinama 55, 58, 65 i 75 inča i 4k Ultra HD1.

Uz to, uređaji se mogu koristiti za pristup 7.000 aplikacija iz Google Play trgovine, čija instalacija treba biti neproblematična, navodi se u najavi. Ovdje su dostupne i aplikacije za popularne streaming usluge. Google takođe vrši automatsko ažuriranje softvera.

Daljinski upravljač Nokia Smart televizora trebao bi pružiti veću orijentaciju kroz pozadinsko osvjetljenje. Dugme YouTube i Netflix takođe bi trebalo olakšati put do svijeta strujanja putem izravnog pristupa. Integrirana kontrola glasa putem Google Asistenta također bi mogla biti praktična za mnoge korisnike.

Ostali tehnički detalji:

  • četiri HDMI, dva USB, LAN i audio / video veze, kao i dvopojasni WLAN i Bluetooth
  • Četverojezgreni procesor sa 1,5 GB RAM-a i 8 GB ROM-a
  • HDR10, Dolby Vision, dts i Dolby Audio
  • Trostruki tjuner za TV uživo putem zemaljske antene (DVB-T2), satelita (DVB-S2) ili kabla (DVB-C)
  • CI + utor za Pay TV kartice
  • SatCR za povezivanje do osam prijemnika sa SatCR LNB-om

Nokia Smart TV će biti dostupan od 1. decembra. Na Streamviewu možete pronaći detaljan pregled uređaja i njihovih funkcija.

52

Vezani članci

Back To Top
Search