Od srijede Međunarodni simpozijum “Infoteh- Jahorina”

0

Na Jahorini će u srijedu, 15. marta, biti otvoren 22. Međunarodni naučno-stručni simpozijuma “Infoteh – Jahorina 2023”, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Svečana ceremonija otvaranja Simpozijuma biće upriličena u 11.00 časova u hotelu “Rajska dolina”, najavljeno je sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.Međunarodni simpozijum “Infoteh Jahorina” okuplja stručnjake, naučnike, inženjere, istraživače i studente iz oblasti informacionih tehnologija i njihove primjene u oblasti sistema upravljanja, komunikacionih sistema, proizvodnih i elektronskih sistema, elektroenergetike i drugih oblasti elektrotehnike i računarstva, prenosi princip.news.

Prvi simpozijum “Infoteh Jahorina” održan je 2001. godine, nakon čega privlači značajan broj učesnika uglavnom iz regiona zapadnog Balkana i održava dobar kvalitet i broj prijavljenih i prezentovanih radova.

U saopštenju se navodi da “Infoteh Jahorina” danas predstavlja jedan od vodećih skupova u regionu posvećenih oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija i njihovoj primjeni u različitim oblastima.

Simpozijum se održava do 17. marta.

Advertisement