skip to Main Content
Oracle predstavio set inteligentnih alata za građevinsku industriju
Oracle-predstavio-set-inteligentnih-alata-za-gradjevinsku-industriju

Tehnološki div Oracle predstavio je Oracle Construction Intelligence Cloud Service, novi set alata za građevinsku industriju koji se temelje na primjeni umjetne inteligencije za analizu projektnih podataka. Novi paket alata koristi strojno učenje za kontinuiranu analizu projektnih podataka kojima se upravlja u Oracleovim građevinskim i inženjerskim rješenjima kako bi rano identificirao potencijalne rizike i neučinkovitost, pomažući korisnicima u donošenju boljih odluka.
Prva aplikacija iz paketa, Oracle Construction Intelligence Cloud Advisor, već je dostupna, a ostale aplikacije će biti dostupne uskoro. Aplikacija primjenjuje prediktivnu inteligenciju za poboljšanje donošenja odluka na svim razinama organizacije.
Za razliku od softvera koji pružaju isključivo prikaz onoga što se dogodilo u projektu, Oracle Construction Intelligence Cloud Advisor predviđa što bi se moglo desiti. Njegovi “ponovljivi modeli strojnog učenja” uče is iskustava korisnika te s vremenom postaju sve precizniji i kvalitetniji.
Predviđanje kašnjenja i sugeriranje rješenja
Aplikacija trenutno koristi podatke iz Oracleova rješenja za upravljanje projektima Primavera kako bi predvidjela kašnjenja u realizaciji projekta koja često dovode do prekoračenja troškova, te pomaže organizacijama u određivanju odgovarajućih korektivnih radnji. To uključuje utvrđivanje koje projektne aktivnosti mogu biti odgođene i zašto.
“Kad vidite prediktivne modele poput onih koje nudi Oracle Construction Intelligence Cloud Service, shvatite da možete reagirati proaktivno umjesto da čekate što će se dogoditi i reagirate naknadno. Osim toga, vjerujem da ova tehnologija omogućava upravljanje projektnim rizicima, odnosno njihovo ublažavanje. S time ćemo se sigurno susretati ove godine i radujemo se suradnji s Oracleom prilikom primjene ove tehnologije kako bismo poboljšali i transformirali svoju industriju”, rekla je Patty Sullivan, voditeljica projekata u tvrtki Burns & McDonnell koja koristi Oracleovo rješenje.
Oracle Construction Intelligence Cloud Advisor pomaže da se donesu bolje procjene, pomaže pri prepoznavanju utjecaja predviđenih kašnjenja na buduće aktivnosti i organiziranju kvalitetnijeg rasporeda kako bi se povećala produktivnost.
Na primjer, zamislite da prilikom procjene ogromnog portfelja projekata neke građevinske tvrtke Oracle Construction Intelligence Cloud Advisor predvidi da bi strukturni radovi na jednom od projekata mogli biti odgođeni za 14 dana zbog pogrešnog rasporeda, ograničenih resursa i uobičajenih zastoja koji se javljaju u takvim aktivnostima.
Ovaj inteligenti alat omogućava projektnom timu da koordinira raspored internih timova i partnere u lancu opskrbe kako bi smanjili rizike i ublažili rizične čimbenike koji uzrokuju kašnjenje. Na temelju povijesnih podataka aplikacija može utvrditi jesu li se slična kašnjenja dogodila na prošlim projektima kako bi identificirala temeljne uzroke i sugerirala sustavno riješenje problema.
Nadogradnja aplikacije
Oracle radi na nadogradnji aplikacije Construction Intelligence Cloud Advisor, kako bi omogućio analizu svih podataka iz svog građevinskog i inženjerskog portfelja. Nadogradnja bi trebala biti spremna početkom iduće godine, a tada bi se aplikacija mogla koristiti za identificiranje šireg kruga rizika, uključujući one koji se odnose na pravne sporove, sigurnost, lance opskrbe i novčani tok.
Osim toga, Oracle Construction Intelligence Cloud Service bit će nadopunjen novim analitičkim i drugim alatima.
“Projektne i građevinske tvrtke trude se ‘iskopati’ svoje podatke kako bi dobile uvid u izvršenje svojih projekata i operacija. Oracle Construction Intelligence Cloud Service prilagođen je potrebama naših kupaca za intuitivnim alatima kako bi ishodi njihovih projekata bili predvidljiviji, a njihova poduzeća konkurentnija i profitabilnija”, rekao je Mark Webster, viši potpredsjednik i generalni direktor tvrtke Oracle Construction and Engineering.

22

Vezani članci

Prvi bitcoin bankomat u Sarajevu

Prvi bitcoin bankomat u Sarajevu

Glavni grad Bosne i Hercegovine dobio je prvi bitcoin bankomat koji je otvoren u centru Sarajeva, u Kranjčevićevoj ulici. Iza...

Back To Top
Search