Osnivač Twittera pokrenuo novu društvenu mrežu

Džek Dorsi, bivši izvršni direktor i osnivač Twittera, pokrenuo je novu platformu društvenih medija pod nazivom Bluesky.

Ideja iza ove društvene mreže je da se korisnicima omogući da izgrade zajedničku i otvorenu platformu društvenih medija.

Aplikaciji je trenutno moguće pristupiti ukoliko dobijete pozivnicu, jer se nalazi u beta testiranju. Ipak, od juče je dostupna u Apple prodavnici, a developeri svakog dana omogućavaju pristup sve većem broju korisnika.

Bluesky je prvobitno zamišljen kao “decentralizovana društvena mreža” još 2019. godine i trebalo je da bude produžetak Twittera, ali je kasnije odlučeno da će platforma ipak biti samostalna.

Bluesky-jev interfejs je sličan Twitteru sa malim razlikama poput pitanja “Šta ima?” u polju za tekst umesto “Šta se dešava”, ali pojednostavljuje proces uključivanjem dugmeta plus za dodavanje 256 znakova sa opcijom za dodavanje fotografija.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top