Al Hilm uključuje Adidasovu "Connected Ball" tehnologiju
Polufinale i finale Svjetskog prvenstva u Kataru igrat će se novom loptom

Adidas je predstavio službenu loptu za polufinale i finale Svjetskog prvenstva u Kataru, a naziv koji je nova lopta dobila je Al Hilm.

Al Hilm, što se na arapskom jeziku prevodi kao “san”, nastavlja se na službenu loptu koja se do sada koristila na turniru – Al Rihla, što u prijevodu znači “putovanje”.

Koristeći najnovija tehnološka dostignuća u dizajnu lopti, Al Hilm uključuje Adidasovu “Connected Ball” tehnologiju, koja pomaže sudijama za donošenje bržih i tačnijih odluka, a koja je odlično pokazala u dosadašnjem toku Svjetskog prvenstva u Kataru.

Kako navode iz FIFA-e, lopta je dizajnirana s “prirodom u srcu”, a sve komponente su pažljivo razmotrene. Al Hilm je prva lopta napravljena korištenjem samo tinte i ljepila na bazi voze.

Dizajn je postavljen na teksturiranu zlatnu osnovnu boju koja ima suptilni trokutasti uzorak, inspirisano svjetlucavim pustinjama regija koje okružuju grad Dohu, boje trofeja za prvaka svijeta i uzorka sa zastave Katara.

“Al Hilm predstavlja svjetlosni svjetionik o snazi sporta i nogometa da spoje svijet”, rekao je Nick Graggs, generalni direktor Adidasa za nogomet.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top