skip to Main Content
Poziv nezaposlenim mladim osobama za učešće u besplatnim obukama za razvoj digitalnih vještina
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) kojeg finansira Europska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, poziva nezaposlene mlade osobe od 18 do 30 godina sa prebivalištem na području partnerskih gradova/općina/opština: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez, da se prijave za učešće u besplatnim sertifikovanim obukama za razvoj digitalnih vještina.
Zainteresovane mlade osobe trebalo bi da svoj interes za učešće u besplatnim sertifikovanim obukama potvrde popunjavanjem obrasca koji se nalazi na ponuđenom linku najkasnije do 21. marta 2023. godine.
Dinamika i sprovođenje sertifikovane obuke biće definisana na osnovu broja prijava i preferencija načina za učešće u obukama.
Obuke će biti organizovane i sprovedene na osnovu programa ovlaštenih sertifikovanih kuća sa područja Bosne i Hercegovine. Zainteresovane mlade osobe moći će da odaberu učešće u sljedećim sertifikovanim obukama:
Razvoj digitalnih vještina (sprovođenje obuke je moguće onlajn ili uživo)
1.1. Ms Excel – osnovno i napredno poznavanje; procijenjeno trajanje obuke je 24 časa
1.2. Grafički dizajn (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); procijenjeno trajanje obuke je 48 časova
1.3. Digitalni marketing – upravljanje društvenim mrežama; procijenjeno trajanje obuke je 22 časa
Prema planu sprovođenja obuke očekuje se da će obuke biti organizovane u periodu maj–jul 2023. godine.
– Izabrani kandidati će biti blagovremeno informisani o dinamici izvođenja obuke. Sva pitanja u vezi sa ovim pozivom zainteresovani mogu da pošalju na mejl adresu e-poštom na registry.ba@undp.org sa referencom na “Besplatne sertifikovane obuke – ReLOaD2 BiH projekat” u naslovu. Ohrabrujemo nezaposlene mlade osobe da se prijave i time osiguraju učešće u ovoj obuci – poručuje se.
105

Vezani članci

Back To Top
Search