Poziv nezaposlenim mladim osobama za učešće u besplatnim obukama za razvoj digitalnih vještina

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) kojeg finansira Europska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, poziva nezaposlene mlade osobe od 18 do 30 godina sa prebivalištem na području partnerskih gradova/općina/opština: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez, da se prijave za učešće u besplatnim sertifikovanim obukama za razvoj digitalnih vještina.
Zainteresovane mlade osobe trebalo bi da svoj interes za učešće u besplatnim sertifikovanim obukama potvrde popunjavanjem obrasca koji se nalazi na ponuđenom linku najkasnije do 21. marta 2023. godine.
Dinamika i sprovođenje sertifikovane obuke biće definisana na osnovu broja prijava i preferencija načina za učešće u obukama.
Obuke će biti organizovane i sprovedene na osnovu programa ovlaštenih sertifikovanih kuća sa područja Bosne i Hercegovine. Zainteresovane mlade osobe moći će da odaberu učešće u sljedećim sertifikovanim obukama:
Razvoj digitalnih vještina (sprovođenje obuke je moguće onlajn ili uživo)
1.1. Ms Excel – osnovno i napredno poznavanje; procijenjeno trajanje obuke je 24 časa
1.2. Grafički dizajn (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); procijenjeno trajanje obuke je 48 časova
1.3. Digitalni marketing – upravljanje društvenim mrežama; procijenjeno trajanje obuke je 22 časa
Prema planu sprovođenja obuke očekuje se da će obuke biti organizovane u periodu maj–jul 2023. godine.
– Izabrani kandidati će biti blagovremeno informisani o dinamici izvođenja obuke. Sva pitanja u vezi sa ovim pozivom zainteresovani mogu da pošalju na mejl adresu e-poštom na registry.ba@undp.org sa referencom na “Besplatne sertifikovane obuke – ReLOaD2 BiH projekat” u naslovu. Ohrabrujemo nezaposlene mlade osobe da se prijave i time osiguraju učešće u ovoj obuci – poručuje se.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top