Prvi Panasonic Android televizori sada su dostupni u Evropi

0

Prvi Panasonic televizori zasnovani na Googleovom operativnom sistemu Android TV, umjesto na vlastitoj platformi Firefox / MyHomeScreen, sada su dostupni u Evropi.

Televizori su predstavljeni u septembru i sada se lansiraju. Prvi Panasonic Android televizori poznati su kao HX700, HX710 ili HX712, ovisno o vašem regionu, a dostupni su u veličinama od 43 do 65 inča sa 4K rezolucijom.U septembru 2020. napisali smo da “iako je TV hardver prilično osnovni, potez je vrijedan pažnje jer je Panasonic – poput LG-a i Samsung-a – proveo godine razvijajući i usavršavajući vlastitu TV platformu. Prvo sam, a kasnije u saradnji s Mozillom i njenim Firefoxom OS. Nakon što je Mozilla bacila ručnik, Panasonic je preimenovao Firefox OS u MyHomeScreen i nastavio razvoj “.

Hoće li Panasonic lansirati dodatne Android televizore 2021. ili će možda čak dozvoliti da Googleov operativni sistem za televizore zamijeni njegovu internu platformu? Morat ćemo pričekati da Panasonic objavi svoje planove za 2021. da bismo to saznali.

Android televizori nude ugrađene Chromecast, Google Assistant i još mnogo toga. Iz trgovine Google Play prvi put imate pristup aplikacijama poput Netflixa, Amazona, HBO-a i YouTube-a, kao i Disney + na televizoru Panasonic.

HX700 ima crni okvir, dok HX710 ima okvir srebrne boje. Televizori se sada pojavljuju u Evropi, a biće dostupniji narednih sedmica.

Izvor: flatpanelshd.com

Advertisement