Real Madrid vladar je nogometnih društvenih mreža

Real Madrid i Barcelona najpopularniji su nogometni klubovi na društvenim mrežama. Prema podacima Football Benchmarka,  11. travnja Real Madrid je svojim službenim računima na Facebooku, Instagramu, Twitteru, TikToku, YouTubeu i Weibu imao ukupno 339,5 milijuna pratitelja. No, za petama mu je vječiti rival iz Katalonije, FC Barcelona, kojeg prati 323,7 milijuna navijača, pokazuju podaci koje je predstavio SafeBettingSites.com.

Najpopularniji nogometni klub izvan Španjolske na društvenim mrežama je engleski premijerligaš Manchester United s 214 milijuna pratitelja, što je znatno manje od dvije španjolske nogometne perjanice.

Francuski prvak Paris Saint-Germain sljedeći je na listi sa 182,2 milijuna pratitelja,  aprvu petorku kompletira londonski Chelsea sa 142,2 milijuna pratitelja na svojim službenim kanalima društvenih medija.

Juventus je najpoznatiji talijanski klub na društvenim mrežama, s ukupno 140,3 milijuna pratitelja. Sljedeća dva mjesta zauzimaju engleski premijerligaši Liverpool (131,3 m) i Manchester City (130 m). Njemački velikan Bayern München deveti je ljestvici najpopularnijih nogometnih klubova na društvenim mrežama sa 109,9 milijuna pratitelja, a Top 10 zatvara londonski Arsenal s 99,5 milijuna sljedbenika.

PSG najpopularniji na TikToku, a ManU na Weibu

Većina pratitelja većine klubova dolazi s Facebooka i Instagrama. Real Madrid i Barcelona imaju značajan broj sljedbenika na obje ove platforme.

Međutim, na drugim platformama zapažaju se određena odstupanja. Francuski Paris Saint-Germain najpopularniji je nogometni klub na TikToku, s 39,9 milijuna pratitelja.  Manchester United je pak najpopularniji klub na kineskoj društvenoj medijskoj platformi Weibo s 11,1 milijuna sljedbenika.

S bazom od 14,9 milijuna pretplatnika Barcelona je najpopularniji nogometni klub na video platformi YouTube.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top