skip to Main Content
SAD ulaže 100 mil. dolara u poticanje digitalnih tehnologija u građevinarstvu
Sad-ulaze-100-mil.-dolara-u-poticanje-digitalnih-tehnologija-u-gradjevinarstvu

Američki predsjednik Joe Biden nedavno je objavio zakona o financiranju infrastrukturnih radova u iznosu od 550 milijardi dolara koji uključuje 100 milijuna dolara tijekom pet godina za financiranje ubrzavanja primjene digitalnih tehnologija u građevinarstvu kao što su aplikacije za 3D modeliranje i platforme za digitalno upravljanje projektima.
Koalicija za pametnija infrastrukturna ulaganja (The Coalition for Smarter Infrastructure Investments), udruga tvrtki koje promiču digitalnu infrastrukturu u kojoj su između ostalih Bentley Systems i Mott McDonald, lobirala je da se poticanje primjene digitalnih tehnologija uključi u prijedlog zakona kako bi pomogla američkoj građevinskoj industriji da brže prihvati nove tehnologije.
Prema sadašnjem prijedlogu zakona predviđen je fond koji bi 20 milijuna dolara godišnje ulagao u digitalne inovacije u građevinskom sektoru.
“Bilo bi ludo ubacivati ​​stotine milijardi u nove infrastrukturne projekte, a oslanjati se na sustave projektiranja i upravljanja koji su nastali sredinom prošlog stoljeća”, rekao je David McKenney, potpredsjednik Bentley Systemsa. “Amerika je rangirana na 13. mjesto u Svijetu po infrastrukturi. Moramo ulagati više kako bismo bili konkurentniji, ali moramo ulagati pametno. Tehnologija i podaci nam um tome mogu pomoći.”

28

Vezani članci

Back To Top
Search