Samsung ostaje vodeći na TV tržištu

Samsung je 17. godinu zaredom na vrhu globalnog TV tržišta.

Prema kompaniji za istraživanje tržišta Omdia, koja je sastavila brojke, postignuće se može pripisati posvećenosti kompanije vrhunskom iskustvu gledanja i dizajnu usmjerenom na korisnika, kao što je njegova Neo QLED linija.

Samsung je 2022. godine prodao 9,65 miliona jedinica QLED i Neo QLED televizora, čime je kumulativna prodaja dostigla 35 miliona jedinica od svog lansiranja 2017. Samsung je takođe dominirao ultra-velikim segmentom tržišta televizora 2022. godine, sa 36,1% i 42,9% tržišnog udela. za televizore veće od 75 inča, odnosno 80 inča. Za premium TV tržište po cijeni većoj od 2.500 dolara, Samsung je zadržao najveći tržišni udio po prihodu od 48,6%.

„Naš rekord u vodstvu u industriji u proteklih 17 godina omogućen je kontinuiranom lojalnošću i povjerenjem naših potrošača u naše proizvode,“ rekao je Cheolgi Kim, izvršni potpredsjednik odjela za vizualne ekrane u kompaniji Samsung Electronics. “Nastavit ćemo utirati put ka stvaranju vrhunskih doživljaja uređaja koji nadilaze vrhunski kvalitet slike.”

Samsung je lansirao svoj Bordeaux LCD TV 2006. godine, što je izazvalo masovno usvajanje ravnih ekrana. Kompanija je nastavila da približava revolucionarne tehnologije potrošačima lansiranjem svog prvog LED TV-a 2009. godine i Smart TV-a 2011. godine, držeći vodeću poziciju na tržištu tokom svakog od tih lansiranja.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top