skip to Main Content
Samsung uveo opciju SmartThings Find
Samsung-uveo-opciju-smartthings-find

Kompanija Samsung Electronics je uvela SmartThings Find, novu uslugu koja pomaže brzom i jednostavnom lociranju Galaxy uređaja.

Nakon što se šest miliona korisnika širom Koreje, Velike Britanije i SAD-a prijavilo za rani pristup servisu, SmartThings Find je spreman za globalno lansiranje na uređajima sa Android 8 ili novijim operativnim sistemom.

Ovaj servis se oslanja na Bluetooth Low Energy (BLE) i Ultra-Wideband (UWB) tehnologije kako bi pomogao korisnicima da pronađu svoje Galaxy pametne telefone, tablete, satove i slušalice.

“Upotrebom najnovijih BLE i UWB tehnologija, SmartThings Find čini živote korisnika manje stresnim kada se radi o traženju zagubljenih Galaxy uređaja, “ rekao je Jaeyeon Jung, direktor SmartThings tima i potpredsjednik odjeljenja za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.

“Uz dodatnu prednost korištenja AR tehnologije kombinovane sa mapama i zvukovima, SmartThings Find je jednostavno vizuelno rješenje za lako lociranje uređaja i predstavlja samo jedan primjer značajnih mobilnih iskustava koje UWB tehnologija donosi korisnicima širom svijeta”, dodao je.

Lakše do zagubljenih uređaja

Nakon brze registracije, SmartThings korisnici sa lakoćom mogu da pronalaze svoje Galaxy uređaje. Bilo da se njihov Galaxy Note20 Ultra zagubio iza sofe, ne mogu da se sjete gdje su ostavili Galaxy Buds Live ili Galaxy Watch, SmartThings Find servis će korisnicima pomoći da ih pronađu.

Umrežen i u offline modu

Uz SmartThings Find servis, zagubljene Galaxy uređaje je moguće naći čak i kada nisu povezani na internet. SmartThings korisnicima su na raspolaganju bezbjednosne opcije koje će pomoći drugima da pronađu izgubljene uređaje.

Kada je Galaxy uređaj bez internet veze 30 minuta, počinje da emituje BLE signal koji može da primi bilo koji pametni telefon ili tablet u blizini. Ukoliko korisnik putem SmartThings Find prijavi svoj uređaj kao izgubljen, obližnji Galaxy uređaji će ga detektovati i obavijestiti SmartThings server o njegovoj lokaciji, a zatim i samog korisnika koji ga traži.

Svi SmartThings Find korisnički podaci su kriptovani i bezbijedno čuvani, osiguravajući da se lokacija uređaja ne otkriva nikome osim vlasniku.


poslovnenovine.ba

69

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

kingston-fury-obogacuje-svoju-ddr5-liniju

Kingston FURY obogaćuje svoju DDR5 liniju

Privlačni agresivni hladnjaci u bijeloj bojiDinamično, prilagodljivo RGB osvjetljenje s Kingston FURY CTRL-omIntel XMP 3.0 certificiranZagreb, Hrvatska – 30. ožujka,...

Back To Top
Search