Senna M dobitnik je Emmyja za inžinjerstvo, nauku i tehnologiju

Nekadašnji bh. pjevač Senad Galijašević poznatiji kao Senna M, jučer je objavio na svom Instagram profilu da je postao dobitnik nagrade Emmy za inžinjering, nauku i tehnologiju.

Senna M je nakon muzičke karijere odlučio se baviti naukom i danas se bavi izradom filmske opreme za Hollywood. Vlasnik je i kompanije “Senna Inovation Factory”.

“Ponosan što sam vlasnik Emmyja, za postignuća u inžinjeringu, nauci i tehnologiji u saradnji s kompanijom ‘Stype’. Hvala svima što vjerujete u nas”, pisalo je u objavi na Instagramu.

Jednu od njegovih kamera kupila je NASA, a nedavno je i izjavio za RTL Direct izjavio da su njegovu kameru koristili i na snimanju serije “Game of Thrones”te da mu je to iskustvo i danas nestvarno.

Ovaj bh. muzičar nije nastupao skoro 20 godina, ali se prošle godine pojavio u emisiji “Masked Singer” koja se emitirala na hrvatskom RTL-u. Senna M najpoznatiji je po svojim pjesmama “Tuc tuc”, “Bosanka”, “Beba malena” i “Indijanac”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top