skip to Main Content
Serengeti razvio platformu za ubrzani razvoj digitalnih aplikacija
Serengeti-razvio-platformu-za-ubrzani-razvoj-digitalnih-aplikacija

Goran Kalanj, direktor i vlasnik tvrtke Serengeti
Serengeti, hrvatska konzultantska IT tvrtka specijalizirana za razvoj složenih poslovnih aplikacija, koja ima 13 godina iskustva razvoja složenih enterprise aplikacija i više od 300 uspješno završenih projekata u raznim industrijama, predstavila je u četvrtka svoj prvi kompletan proizvod spreman za korištenje na globalnom tržištu – FIYU.
“Iza imena FIYU krije se jedinstvena softverska platforma koja omogućuje brz i učinkovit razvoj digitalnih aplikacija. Softver ubrzava razvoj aplikacija do 80 posto, obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularan je i baziran na najboljim developerskim praksama”, istaknuo je Goran Kalanj, direktor i vlasnik tvrtke Serengeti na predstavljanju platforme.
Rješenje se punim imenom zove Rapid Application Development – FIYU, a uključuje niz infrastrukturnih komponenti i modula kao što je autentifikacija usera, security i slično.
FIYU ubrzava razvoj aplikacije i smanjuje cijenu
“Te su komponenete potrebne svakoj poslovnoj aplikaciji. Mi smo to razvili kroz platformu, tako da firme kad razvijaju svoj poslovni softver ne moraju razvijati standardne komponente jer se one nalaze u platformi, nego se mogu fokusirati na zahtjeve koji su specifični za njih. Tako se značajno ubrzava proces razvoja i smanjuje cijena cijelog projekta”, tumači Kalanj.
Zahvaljujući agilnom pristupu koji prožima cijelu platformu i dokumentaciju nema gubljenja vremena na razvoj ponavljajućih modula, nema dupliciranja posla, a rješenja koja se grade su bazirana na skalabilnoj infrastrukturi.
Tako tvrtke, uz brži razvoj, mogu ostvariti značajne uštede vremena i ljudskih resursa te izbjeći fazu pokušaja i pogrešaka koja se zna odraziti i na nestabilnost razvojnog tima.
Platforma koja objedinjuje dokazane metodologije i tehnologije u rješenje s kojim klijent može odmah početi s razvojem digitalnih custom aplikacija, rješava i problem traženja tehnologije koja bi bila najbolja za konkretan produkt.
“FIYU je platforma koja daje kompletnu osnovu za brzi razvoj custom aplikacija. Brojni projekti i suradnje s klijentima koji su lideri u svojim industrijama, ukazali su nam što nedostaje svijetu developmenta. Kod FIYU se mogu prepoznati brojni benefiti za klijente, no najviše sam ponosan na tim koji predano radi na našem proizvodu te što je cijela ideja razvoja vlastitog proizvoda iskorištena i za razvoj profesionalnih i socijalnih vještina naših developera”, razložio je direktor Serengetija.
Platformama je namijenjena tvrtkama svih veličina, od malih startupa do onih najvećih koje imaju veliki pogon internog razvoja i mogu tu istvariti najveće uštede, ali i IT tvrtkama koje razvijaju aplikacije za svoje klijente, istaknuo je Kalanj.
Sami sebi bili klijent i prvi korisnik
Serengeti je ovo rješenje intenzivno razvijao dvije godine, i to prije svega za vlastite potrebe, tako da smo sami sebi bili klijent i prvi korisnik ove inovativne platforme, pojasnio je Kalanj.
Na ideju da sami budu svoj klijent došli su u vrlo kratkom vremenu: trebali su rješenje prilagođeno svojim poslovnim procesima. Prilikom razvoja rješenja htjeli su objediniti dotad stečena znanja i korisnicima ponuditi sveobuhvatno rješenje. Tako FIYU svojim korisnicima nudi odgovarajuću front-end i back-end infrastrukturu temeljenu na dokazanim tehnologijama. Tu je i odgovarajuća dokumentacija, quality assurance te WARP STACK koji objedinjuje tehnologije, metodologije i najbolje prakse razvoja aplikacija zbog čega korisnik može vrlo glatko prijeći na samostalni razvoj prilagođenog dijela svoje aplikacije.
Veliku prednost FIYU ima i zato što modularna rješenja pokrivaju početni dio svake poslovne logike tako da tvrtke ne moraju trošiti resurse na razvoj klasičnih dijelova koji svaki softver ima, a koji su u osnovi gotovo identični svim rješenjima.
Direktorica marketinga u Serengetiju Ana Milas istaknula je da raketa kao simbol upućuje na brzo lansiranje proizvoda na tržište što je glavni benefit. I sam slogan je takav da ukazuje na brzinu: Shift into high gear. (Boris Živković)

24

Vezani članci

Back To Top
Search