Serengeti širi svoje poslovanje i u BiH

serengeti-siri-svoje-poslovanje-i-u-bih

Nakon uspješnih 15 godina rada na enterprise projektima za tržište zapadne Europe, SAD-a i regije, te zavidnim godišnjim rastom od oko 30% više godina zaredom, regionalna konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti d.o.o. širi svoje poslovanje i u BiH.

Juče su u Sarajevu, jedinstvenim konceptom druženja, na brunch-u uz sladoled, predstavnicima najuticajnijih domaćih medija zvanično najavili početak rada u BiH, upoznali ih sa dosadašnjim radom i strateškim pristupom kojim osvajaju software development scenu zemalja u kojima posluju.

Direktorica marketinga i poslovnog razvoja Ana Milas, te osnivač i CEO kompanije Goran Kalanj predstavili su samu kompaniju, najznačajnije projekte, klijente sa kojima ostvaruju izvanredne rezultate i strateški plan zapošljavanja domaćih visokokvalifikovanih IT kadrova.

Goran Kalanj, CEO i osnivač kompanije Serengeti poručio je: „Bosnu i Hercegovinu vidimo kao stratešku lokaciju za širenje našeg odjela razvoja pošto smo uvidjeli da našim klijentima pružamo još veću vrijednost kada formiramo timove sa developerima iz uže regije. Da Bosna i Hercegovina ima vrlo kvalitetan i stručan kadar za razvoj softvera uvjerili smo se kroz dosadašnje suradnje s njima, te smo odlučili i zvanično pokrenuti development centar. Iako planiramo otvoriti fizički ured u Sarajevu, otvoreni smo za mogućnost remote rada za sav kvalitetan kadar koji želi raditi na međunarodnim projektima.“ 

„Od samih početaka naš fokus je na rezultatima, kako individualnim tako i kompanije u cijelosti, što naši klijenti prepoznaju, te nas često preporučuju“, dodao je Goran Kalanj.

Ana Milas,je dodala: „Serengeti kao kompanija naglasak stavlja na lični i profesionalni razvoj svakog zaposlenika, te sve aktivnosti radimo s tom vodiljom. Pokretanjem poslovanja u Bosni i Hercegovini lokalnim developerima nudimo mogućnost da postanu dio zajednice koja iznimno njeguje tzv. work-life balans, a koji i sami potičemo kroz interne aktivnosti. Razvili smo i intrepreneur program unutar kompanije koji motivira i nagrađuje najbolje radnike, te potiče njihov napredak. To nam omogućava da najbolji vlastiti kadar odaberemo za promociju na više funkcije unutar kompanije, a isti koncept ćemo primijeniti i ovdje u BiH.“

Cilj je software development oaza u BiH  

Primarni cilj u BiH bit će domaćim developerima, softverskim inžinjerima, Scrum Masterima, arhitektima, dizajnerima, DevOps inženjerima i poslovnim analitičarima ponuditi jedinstvenu priliku rada na enterprise projektima, kao i rad sa različitim tehnologijama, a sve kroz međunarodne suradnje. Svakako, tu su i druge pogodnosti svojstvene za Serengeti.

Ovo je ujedno i poziv budućim kolegama da se pridruže organizaciji koja njeguje TAAP vrijednosti: Timski rad, Ambicioznost, Agilnost i Profesionalnost, te broji preko 200 zaposlenih u više development centara u Hrvatskoj, Srbiji, a uskoro i u BiH.

Više o trenutno otvorenim pozicijama i karijernim prilikama može se pronaći na službenoj web stranici kompanije.

Serengeti kompanija osnovana je 2007. godine, te kontinuirano bilježi trend rasta u pogledu prihoda, broja zaposlenih, nivoa stručnosti i realiziranih projekata. Rezultate ostvaruju zahvaljujući jedinstvenom Team Extension Modelu suradnje, te su postali cijenjen partner za kompanije u finansijskoj, logističkoj, energetskoj, zdravstvenoj i industrijskoj proizvodnji. Domenska znanja i kvalitetu ovakvog modela suradnje prepoznaju renomirane kompanije i korporacije poput Erste Bank Serbia, njemački hospitality gigant Protel, slovenska logistička kompanija Epilog, kao i Addiko Bank, Nets, Mercury, audifon i KNAPP s kojima nerijetko imaju višegodišnje suradnje. Zahvaljujući rezultatima dodijeljena su im brojna priznanja među kojima se ističu nezavisna istraživanje Deloitte-a i Clutcha.


poslovnenovine.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top