SES i Intelsat u pregovorima o spajanju

Luksemburški SES i američki Intelsat navodno su u aktivnim razgovorima o mogućem spajanju.

Prema izvještaju Financial Timesa , citirajući tri osobe upoznate s tim, oni raspravljaju o strukturi bilo kakvog potencijalnog posla u pozadini konkurencije Elona Muska i onoga što je industrija satelita koja se brzo konsoliduje.

Kako su ranije izvijestile Broadband TV News , potonje uključuje potencijalno spajanje između Eutelsata i britanskog OneWeb-a, najavljenog tek krajem prošlog mjeseca. U međuvremenu, Viasat je u završnoj fazi preuzimanja britanskog Inmarsata u ugovoru vrijednom 7,3 milijarde dolara koji bi trebao biti zatvoren kasnije ove godine.

U svom izvještaju Financial Times navodi da bi spajanje SES-a i Intelsata stvorilo grupu s godišnjim prihodom od oko 4 milijarde dolara. Dodaje se da SES ima tržišnu kapitalizaciju od 3,5 milijardi evra i da ima 3,6 milijardi evra neto duga, dok je Intelsat ranije ove godine izašao iz bankrota sa dugom od 7 milijardi dolara.

Broadband TV News napominje da izvještaj o mogućem spajanju dolazi uz objavljivanje rezultata SES-a u prvom polugodištu. Ovi podaci pokazuju da je kompanija u prvoj polovini godine imala prihod od 899 miliona evra, što je 2,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Njegova prilagođena EBITDA iznosila je 545 miliona eura (+0,1%), a prilagođena neto dobit 168 miliona eura (+10,6%). Međutim, njegov osnovni prihod od videa u prvoj polovini godine bio je 501 milion eura, 7% manji nego godinu dana ranije.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top