Skip to content

Slovenski Halcom preuzeo hrvatski Insite

slovenski-halcom-preuzeo-hrvatski-insite

Halcom, vodeći dobavljač inovativnih rješenja za platne sisteme, sa zadovoljstvom objavljuje da je preuzeo Insite, iskusnog CRM provajdera za banke, osiguranje i maloprodaju.

Prva Halcomova akvizicija kao dio Juniper grupe, operativne grupe u okviru Vela Software i Constellation Software, Inc., predstavlja važnu prekretnicu za kompaniju. Investicija će ojačati Halcomovu stratešku vrijednost za svoje klijente u finansijskoj industriji i konsolidirati svoj položaj u jugoistočnoj Evropi. Za Insite, postajanje dijelom međunarodnog konglomerata od više milijardi i priznatog regionalnog dobavljača otvara važne nove tržišne mogućnosti.

“Uzbuđeni smo zbog naše prve akvizicije, još više jer Insite-ova CRM bankarska rješenja tako dobro nadopunjuju Halcomovu digitalnu ponudu. Zajedno ćemo moći ponuditi bankama i drugim finansijskim institucijama jedinstven portfelj rješenja u početku u regiji, a globalno u narednim godinama”, izjavio je Tomi Šefman, CEO Halcoma.

Tomislav Lazarić, generalni direktor Insite-a, prokomentarisao je: “Postati dio Halcoma znači prekretnicu za Insite i ponosni smo što smo prepoznati kao pouzdan dobavljač inovativnih CRM rješenja za banke”.

Katarina Šiber Makar, potpredsjednica za poslovni razvoj u Juniper Group: “Očekujemo da će ovo biti prva u nizu akvizicija u narednim godinama koje će podržati snažan rast Halcoma.

O Halcomu: Halcom, divizija Juniper grupe, koji je dio multinacionalne grupe Constellation Software Inc.,već je više od 30 godina pionir u u oblasti razvoja platnih sistema u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Sa dva kontinenta, 7 tržišta, više od 50 banaka, 2 centralne banke i klirinške kuće i više od 570.000 izdatih digitalnih certifikata, Halcom se svrstava među vodeće pružaoce inovativnih i sigurnih platnih i finansijskih usluga. Više informacija na www.halcom.com.

O Insite: Insite je inovativni dobavljač CRM sistema. Kvalitet njihovog CRM rješenja već 10 godina uspješno prepoznaju zadovoljni klijenti najvećih evropskih bankarskih članica i maloprodajnih kompanija. Sa 5,5 miliona opsluženih klijenata, Insite se svrstava među najbolje ponuđače CRM rješenja za banke. Više informacija na www.insite.hr/new.

O Juniper Group: Juniper Group, operativna grupa Vela Softwarea i Constellation Software, Inc. [TSX:CSU], jedan je od vodećih konglomerata za isporuku softvera za putovanja i avijaciju širom svijeta. Pored navedenih isporučuje softvere i ostalim relevantnim vertikalama kao što su zdravstvo, finansije, bankarstvo, osiguranje, te nafta i plin. Juniper Grupa, koja se trenutno sastoji od preko 1.200 zaposlenih širom svijeta, trajno ulaže u softverske kompanije i sarađuje sa njima, opslužujući klijente u određenim ili susjednim industrijskim vertikalama. Više informacija na www.juniper-group.com.

Izvor: halcom.com

Foto: halcom.com


poslovnenovine.ba

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept