skip to Main Content
11 Android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite telefon
11-android-aplikacija-koje-ce-promijeniti-nacin-na-koji-koristite-telefon

Na Google Playu postoji milijun aplikacija koje možete skinuti i koristiti. Tu govorimo o igrama, alatima za povećanje produktivnosti, aplikacijama za prilagodbu telefona, aplikacijama za dopisivanje …

Jedino bolje od toga je činjenica da postoje i aplikacije koje će u potpunosti promijeniti način na koji koristite vaš Android telefon. Neke od tih aplikacija poboljšavaju korisničko sučelje (UI), druge automatiziraju uobičajene zadatke, a neke nadograđuju popularne mogućnosti u samom operativnom sustavu i čine ih još boljim.

Zainteresirani? Pogledajmo koje su to aplikacije i koje aplikacije biste mogli preuzeti još danas na vaš telefon.

1) Lynket Browser

Društvene mreže su izvrsne za pronalaženje zanimljivih članaka na webu, ali nije uvijek zgodno pročitati ih odmah taj tren kada ih nađete. Ponekad je bolje staviti dotične članke “sa strane” i vratiti im se kasnije.

To je ono što možete učiniti s preglednikom Lynket. On otvara, za vas, web stranice u pozadini. Možete mu pristupiti kad god želite dodirom na “plutajuće mjehuriće” koje ćete vidjeti na zaslonu. U biti – jako jednostavan alat, a toliko koristan. Aplikacija radi s vašim postojećim defaultnim preglednikom i također može ubrzati pregledavanje automatskim učitavanjem AMP verzija linkova koje kliknete.

Još jedna sjajna mogućnost preglednika Lynket je mogućnost čitanja stranica u načinu rada “za članak”, koji prilagođava način čitanja članka bez reklama i dodataka.

Sama aplikacija već neko vrijeme nije ažurirana, još uvijek pruža sve ono što obećava.

2) Popup Widget 3

Android widgeti su zaista korisni, ali ako ih koristite previše, brzo će zatrpati vaš početni zaslon i usporiti vaš telefon. Ne puno, ali ćete primijetiti.

Popup Widget 3 mijenja način kako widgeti rade. On pretvara sve vaše odabrane widgete u ikone veličine 1×1 na vašem početnom zaslonu. Kada dodirnete jednu od tih ikona, ona će se otvoriti, tako da možete vidjeti što je unutra, odnosno što se skriva iza ikone.

Aplikacija vam pruža praktičnost i brzinu widgeta – ne morate pokretati aplikaciju samo da biste vidjeli svoje najnovije tweetove ili provjerili vremensku prognozu – ali bez utjecaja na performanse. Svakako preporučujemo onima koji imaju hrpu widgeta na svom telefonu!

3) Notepin

Notepin čini nešto toliko očito i jednostavno da ćete se zapitati zašto ovo već nije dio Android OS-a. Pojednostavljeno, omogućuje vam stvaranje bilješki, a zatim te bilješke možete prikvačiti na ploču s obavijestima kao mini-podsjetnike.

Iako aplikacija nije previše složena, možete razvrstati svoje bilješke po prioritetu ili onima nedavno dodanim, a također su usklađene bojama, što izgleda relativno lijepo. Jednom prikvačene, vaše će bilješke biti vidljive na ploči s obavijestima dok ih ne otkvačite, odnosno “unpin-ate”.

Iako Notepin ne radi ništa revolucionarno, to je definitivno jedna od najkorisnijih aplikacija za korisnike Androida koji cijene produktivnost i organizaciju.

4) MacroDroid

Što rade ‘kul’ aplikacije na Androidu? Automatiziraju dosadne zadatke koje obavljate svaki dan, tako da se vi ne morate brinuti o njima.

MacroDroid je sličan popularnoj Android aplikaciji za automatizaciju Tasker. Ali učinkovito korištenje Taskera za složenije zadatke ima određenu “krivulju učenja”, a MacroDroid je aplikacija koju možete instalirati i odmah početi koristiti bez nekih poteškoća.

Trebate iskonfigurirati samo dvije postavke – radnju koja će biti potaknuta okidačem. Dakle, uključivanje slušalica može biti okidač, a odgovarajuće radnje mogu biti automatsko pokretanje aplikacije Spotify i podešavanje razine glasnoće.

Ili možete dati da se telefon prebaci na “airplane” način rada (akcija) noću (okidač). Možete mu također reći da čita vaše tekstualne poruke naglas kada je vaš telefon priključen u automobilu na punjenje.

Nebo je granica, samo je pitanje koliko se želite “igrati” s ovom aplikacijom.

5) IFTTT

Dok je MacroDroid savršen za automatizaciju na uređaju, IFTTT čini isto za web servise i usluge. Službena aplikacija IFTTT omogućuje vam stvaranje apleta koji povezuju dvije internetske usluge ili uređaja, s vašim Android telefonom kao središnjim čvorištem (hubom).

Mogućnosti koje ovdje imate su gotovo beskrajne. IFTTT možete koristiti za automatizaciju svog telefona na mnogo načina – za automatsko “tweetanje”, primanje SMS upozorenja za svoje sastanke u Google kalendaru ili za primanje obavijesti o padu cijena za proizvode koje želite kupiti. Također ga možete koristiti za upravljanje svojim pametnim uređajima.

Nakon što ga počnete koristiti, pitat ćete se kako ste do sada živjeli bez njega. IFTTT je definitivno jedna od najzanimljivijih i najkorisnijih aplikacija na Play Storeu.

6) Quick Cursor

Borite se s korištenjem telefona jednom rukom? To i nije preveliko iznenađenje, jer zasloni postaju sve veći i veći sa svakom novom generacijom uređaja. Ali Quick Cursor je genijalno rješenje problema.

Aplikacija postavlja pokazivač (kursor) na vaš zaslon kojim upravljate palcem i koji vam omogućuje interakciju s gumbima i drugim dijelovima korisničkog sučelja aplikacija. Pametno je to što samo trebate prijeći palcem oko donje trećine zaslona, a sam kursor će se protegnuti sve do vrha. Samo ga poravnajte s gumbom i dodirnite, tako je jednostavno.

Quick Cursor oslanja se na “accessibility” mogućnosti vašeg telefona i morate mu dati hrpu dopuštenja, pa možda ta aplikacija nije za svakoga. Ali to je uistinu sjajna aplikacija za korištenje mobitela jednom rukom.

7) MightyText

WhatsApp Web aplikacija omogućit će vam slanje WhatsApp poruka putem vašeg računala. No, ako više volite SMS poruke, MightyText bi vam mogla biti korisna aplikacija.

Ona se sinkronizira s vašim PC-jem, Macom ili Linux računalom putem web browser ekstenzije i daje vam potpuni pristup vašim SMS porukama na većem zaslonu. Možete čitati, odgovarati ili pisati nove poruke, kao i pregledavati obavijesti iz svih drugih aplikacija. Možete čak i telefonirati putem nje, tako da nećete uopće morati “dirati” telefon.

U besplatnoj verziji postoji mjesečno ograničenje broja poruka, pa biste mogli razmisliti o nekom drugom alatu ako ste baš česti korisnik SMS poruka. Ili jednostavno platiti MightyText pretplatu.

8) Universal copy

Copy/paste funkcije na Androidu su uglavnom u redu, dok jednostavno ne počnu ne raditi iz određenog razloga. Neke aplikacije jednostavno ne podržavaju ove funkcionalnosti, a neke web stranice sprječavaju kopiranje, što može biti vrlo frustrirajuće dok pregledavate Internet stranice na mobitelu.

Uz Universal Copy, možete kopirati i zalijepiti gotovo sve iz bilo koje aplikacije, pa čak i kopirati tekst sa slike. Besprijekorno se integrira s operativnim sustavom. Sve što trebate učiniti je dati aplikaciji određena dopuštenja, a sljedeći put kada želite kopirati tekst, samo pokrenite aplikaciju pomoću linka u notification baru, te zatim kopirajte dugim pritiskom ili aktivirajte način skeniranja kako biste pronašli tekst na slici.

9) Sesame

Sesame je univerzalni alat za pretraživanje teksta i kreiranje shortcuta na telefonu. Aplikacija je toliko dobra da bi vrlo lako mogla postati vaša najčešće korištena aplikacija.

Sesame može pretraživati tekst u gotovo svim vašim drugim aplikacijama. Tako može prikazati poruke iz Slacka ili popis za reprodukciju glazbe u Spotifyu izravno na vašem početnom zaslonu mobitela.

Također, dozvoljava stvaranje prečaca (shortcuta) do određenih featurea unutar aplikacija. Bilo da želite učitati svoju dnevnu rutu do posla ili brzo provjeriti rezultate uživo utakmice u svojoj omiljenoj sportskoj aplikaciji, možete to učiniti samo jednim dodirom.

Kako? Probajte pa ćete vidjeti.

10) Niagara Launcher

Općenito najbolji način za prilagodbu vašeg Android telefona je instaliranje novog “launchera”. Postoji ogroman broj aplikacija/launchera za izabrati, od kojih je vjerojatno najbolji “Nova Launcher”. Ali mi volimo (i koristimo) i Niagara Launcher, koji vašem telefonu daje svjež, čist izgled i jedna je od najjedinstvenijih aplikacija za Android.

Niagara nema ikona, widgeta, “app drawera” i svih ostalih stvari koje zatrpaju vaš telefon. Umjesto njih, dobivate nekoliko prečaca za svoje omiljene aplikacije, vertikalni indeks aplikacija dizajniran za korištenje jednom rukom i nekoliko drugih alata za povećanje učinkovitosti. To uključuje mogućnost lakšeg pregleda obavijesti i skrivanja onih aplikacija koje rijetko koristite.

Potrebno je malo vremena za naviknuti se na aplikaciju, ali vrijedi je isprobati.

11) Super Status Bar

Android je uvijek bio jako prilagodljiv, ali jedno područje koje većina ljudi obično ignorira je statusna traka (status bar). Ova aplikacija to konačno mijenja.

Pomoću “Super Status Bar” aplikacije možete podesiti svjetlinu zaslona ili razinu glasnoće prelaskom prsta po vrhu zaslona. Možete postaviti oznaku za pregled dolaznih poruka i obavijesti. Možete konfigurirati mnoge druge kontrole pokretima, pratiti trajanje baterije i još mnogo toga.

Aplikacija stvarno nudi mnogo toga, a uključuje čak i nekoliko naprednijih prilagodbi za “root” korisnike, zbog čega je Super Status Bar na našem popisu kao jedna od najnevjerojatnijih Android aplikacija. Vjerujemo da će se i vama svidjeti.pcchip.hr

87

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

Back To Top
Search