12 odličnih alternativa za Google Maps koje biste trebali isprobati!

0
12-odlicnih-alternativa-za-google-maps-koje-biste-trebali-isprobati!
12 odličnih alternativa za Google Maps koje biste trebali isprobati!

Google Maps je jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija aplikacija koju ste sigurno koristili ako ste putovali negdje. Tijekom putovanja, pogotovo ako idete u neki novi i nepoznati grad ili državu, vjerojatno ste barem jednom koristili ovu aplikaciju.

Ovo nije neobično, jer Google Maps ili Google Karte kao aplikacija dolazi s mnogim korisnim mogućnostima. No, kao niti jedna druga aplikacija, tako ni ova nije savršena. Postoje neke stvari koje mogu biti bolje i za to su tu alternative. U nastavku ovoga članka reći ćemo nešto više o čak 12 alternativnih aplikacija Google Kartama koje biste trebali isprobati, ako želite nešto novo!Scout GPS Link

Scout GPS Link

Scout GPS Link aplikacija je koja je osmišljena najviše s ciljem integracije s automobilima kao što su Toyota i Lexus, odnosno s načinom MapStream. No može prikazati karte i na drugim zaslonima infotainment sustava automobila. Aplikacija vam omogućuje pristup 2D i 3D kartama sa zaslona vašeg automobila ili u aplikaciji za telefon.

Sve u svemu radi se o jednoj od najjednostavnijih alternativa Google Kartama, no bez obzira na to što je aplikacija vrlo jednostavna, još uvijek nudi glasovne kontrole, upute skretanje po skretanje, ažuriranja prometa u stvarnom vremenu i druge slične značajke Google Karata. Jedan bonus su podaci o navigaciji s drugih stranica, kao što su Fuel i Yelp. Loša strana je ta što ne funkcionira besprijekorno s vozilima kao što se reklamira.

Route4Me Route Planner

Route4Me Route Planner

Route4Me Route Planner izvrstan je za sve vrste vozača. Osmišljen je kako bi korisniku pomogao planirati više odredišta ili postaja sa što je moguće manje preklapanja.

Google Karte su dobre u odvođenju od točke A do točke B. Route4Me Route Planner, s druge strane, štedi vam vrijeme uz optimizaciju rute kako bi se spriječilo vraćanje unatrag. Bez obzira kojim redoslijedom unosite odredišta, što je ograničeno na 10 u besplatnoj verziji, ova aplikacija ih organizira kako bi optimizirala vaše putovanje, uključujući dnevne dostave i preuzimanja.

Pocket Earth

Pocket Earth

Ova aplikacija za karte samo za iOS koristi popularne podatke OpenStreetMap kako bi vam pružila ažuriranu navigaciju po cijelom svijetu. Ono što je najvažnije, možete preuzeti karte za izvanmrežnu upotrebu. Osim toga, aplikacija ima i izvrsne organizacijske alate, poput pribadača, koje je moguće kategorizirati u skupine.

Pravi bonus je mogućnost spajanja na Wikipediju.. Zahvaljujući njoj možete se povezati na internetsku enciklopediju za razne točke interesa na vašoj karti. Ovu mogućnost na primjer Google Karte nemaju. Aplikacija vam također daje pristup detaljnim turističkim vodičima.

OsmAnd

OsmAnd

Jedna od najboljih značajki ove robusne alternative Google Kartama otvorenog koda je postojanje mogućnosti izvanmrežnih karata. Zahvaljujući kartama koje možete preuzeti i koristiti bez potrebe interneta, uvijek ćete moći pronaći svoje odredište, što je posebno u situacijama kada se ne možete spojiti na internet. Ažuriranja su često dostupna za aplikaciju, što znači da se ne trebate brinuti da nešto neće raditi kako treba.

Odlična stvar je i to što možete lako raščlaniti sve ono što vidite na karti: od stvari kao što su ceste s naplatom cestarine i ulična rasvjeta do specifičnijih varijabli, poput površine ceste i kvalitete ceste. Možete usput dodavati dodatne ceste i postaje gdje planirate stati.

InRoute

InRoute

Ako tražite aplikaciju za karte koja vam doista omogućuje praktično planiranje rute, onda je InRoute prava stvar za vas. Aplikacija funkcionira zajedno s CarPlayom i nakon što isplanirate rutu kojom želite ići, pokušat će učiniti vaše putovanje što glatkijim, prikazujući vam dinamičke vremenske prognoze, hotele, kampove, druga zaustavljanja na vašoj ruti i još mnogo toga.

Ako imate nekoliko mjesta na koja morate ići, možete odabrati svako od njih, a InRoute će vam reći najbrži redoslijed za posjet svakom mjestu. Također možete odrediti koliko dugo ćete se zaustavljati na određenim mjestima, tako da InRoute to može uračunati u vaše ukupno vrijeme putovanja. Sve u svemu, aplikacija nudi puno više opcija za prilagodbu i konfiguraciju vašeg putovanja od Google Karata.

Citymapper

Citymapper

Citymapper ima nešto manje mogućnosti u odnosu na Google Karte, ali one mogućnosti koje ima odrađuje jako dobro, čak i bolje od mnogih drugih aplikacija s ovog popisa. Citymapper je aplikacija za javni prijevoz koja vam pokazuje kako se kretati u mnogim gradovima svijeta ako koristite javni prijevoz, odnosno autobus, tramvaj, podzemnu željeznicu i druge oblike.

Aplikacija održava ažurnu bazu podataka o svim rutama javnog prijevoza u podržanim gradovima, prikazuje cijene i upozorenja te vam omogućuje da zadržite popis svojih omiljenih lokacija na koje možete putovati. Dok vam Google Karte pomaže u dolasku do odredišta, Citymapper vam pokazuje kako se kretati kada dođete na to odredište. Na primjer, možete provjeriti vrijeme čekanja uživo, usporediti troškove prijevoza, čak i podijeliti svoje vrijeme dolaska u stvarnom vremenu s prijateljima i obitelji. Jedini nedostatak je što nisu pokriveni manji gradovi.

Maps.ME

Maps.me

Maps.me sadržava sve ono što biste vi kao korisnik poželjeli od jedne aplikacije za navigaciju: prometne informacije, informacije o javnom prijevozu, biciklističku navigaciju, što god želite. Međutim, za razliku od mnogih drugih aplikacija za karte, ona također ima tu pogodnost Google Karata koja vam omogućuje preuzimanje karata za korištenje izvan mreže, uz jednu manu: samo 10 karata ćete moći preuzeti u besplatnoj verziji aplikacije. No bez obzira na sve, ovo je vrlo dobro i korisno, pogotovo ako putujete trećim državama i/ili ako se ne možete spojiti na Internet.

Ako istražujete grad, prikazuje sve važne točke interesa i stvari koje treba vidjeti. Ako platite za ”premium” značajke, jedna od njih pružit će vam na primjer ažurirane planinske staze i podatke o ”divljim” stazama. Ovo su samo neke stvari zbog kojih je Maps.me još jedna odlična alternativa za Google Karte. Nakon što isplanirate svoje putovanje ili planinarenje, to možete označiti i poslati drugom korisniku. Mius ovoga jest da ipak sve karte morate preuzeti na svoj uređaj. Ne možete samo unijeti rute i dobiti upute. No, karte možete vidjeti u cijelosti u verziji pregleda preko internetskog preglednika.

Bing Maps

Bing Maps

Jeste li znali da su Bing Karte stare koliko i Google? Da, kartografski servis u vlasništvu Microsofta izvorno je bio poznat kao MapPoint prije nego što je dobio novi naziv. Iako za ovo neki korisnici vjerojatno ne znaju, Bing Karte su opremljene mnoštvom značajki, uključujući prikaz prometa i 3D prikaze.

Bing obično odabire različite rute od Googlea. No ako ova dva alata izravno usporedimo, statistike pokazuju da je Google ipak bolji kada se radi o planiranju putovanja. Ako tražite aplikaciju koja ima neke dodatne vrlo korisne mogućnosti, kao što su 3D prikazi i OS karte, kao i vlastiti sveobuhvatni odgovor na Street View, onda je Bing nešto na što trebate obratiti pozornost. Usluga također prikazuje preporučene postaje i atrakcije.

Here WeGo

HERE WeGo

Ako je konzorcij BMW-a, Audija i Mercedesa spreman platiti Nokiji 3 milijarde dolara za ovu aplikaciju, onda mora biti nešto po čemu će se ova aplikacija isticati, zar ne? Ako i vi mislite da postoji, u pravu ste. Na primjer, aplikacija podržava više od 200 zemalja i pruža sve osnovne značajke, kao što su navigacija, mjesta za posjetiti i detaljne rute te vam daje najnovije informacije i cijene o svim vezama javnog prijevoza u vašem području i to na način da će vam se izračunati za vas. Osim toga, aplikacija isto tako može spremiti informacije o parkiranju.

HERE WeGo nudi trenutne uvjete rute koristeći različite informacije, kao što su policijska izvješća, kamere, objave i ažuriranja s društvenih mreža, podaci o policijskim kamerama, itd.. Njegova podrška za izvanmrežne karte također je nevjerojatna. Točnije, aplikacija ima mogućnost arhiviranja podataka o ogromnim područjima, čak i cijelom kontinentu. Kada niste spojeni na Internet, možete dobiti navigaciju korak po korak. Mnogi korisnici navode da su preporučene rute čak i dulje od onih koje bilježe Google Karte. Sve u svemu, radi se o još jednom jako dobrom rješenju, koje vam može poslužiti ako tražite nešto alternativno Googleovim Kartama.

Sygic GPS

Sygic GPS jedna je od boljih navigacijskih aplikacija ne samo za vožnju nego i za šetnju po gradovima. Za razliku od mnogih alternativa Google Karata, koje vas tjeraju na ponovna preuzimanja izvanmrežnih karata, Sygic GPS automatski ažurira vaše preuzete karte kada nova verzija postane dostupna. Isto tako, za od Google Karata, Sygic otkriva ograničenja brzine na temelju znakova dok ih prolazite, u odnosu na samo učitane informacije.

Waze

Waze

Waze je vrlo brz i intuitivan alat za navigaciju, koji isto tako može poslužiti kao odlična alternativa Google Kartama. Njegov vrlo interaktivan sustav, koji vam omogućuje čak i na upozoravanje drugih vozača na promjene u prometu, kamere za brzinu, opasnosti itd., na cestama, pokazao se toliko popularnim da je Google kupio tvrtku 2013. Ono što je isto tako važno jest da godinama kasnije Waze nastavlja postojati kao odvojeni entitet od Google Karata.

Možete dobiti informacije o cjenovno najpristupačnijim benzinskim postajama u vašoj blizini, gradilištima u izgradnji, nesrećama koje su se dogodile na cesti, kamerama za brzinu, policiji i druge informacije koje ažuriraju milijuni drugih korisnika Wazea. Možete čak pratiti lokacije drugih Waze korisnika i svojih prijatelja u stvarnom vremenu. Imajte na umu da je dizajniran više za vozače nego za pješake.

MapQuest

MapQuest je još jedna izvrsna alternativa Google Kartama. Posebno dobro funkcionira ako za putovanje na posao koristite javni prijevoz. Omogućit će vam na primjer usporedbu usluga lokalnog prijevoza za svoju rutu, poput Ubera ili car2go, i omogućit će vam rezerviranje prijevoza izravno iz aplikacije. Osim toga, aplikacija isto tako pruža brze obavijesti o svim opcijama lokalnog prijevoza u vašoj blizini. Ako volite hodati na različita mjesta, pokazat će vam koliko ćete kalorija potrošiti.

Napredne značajke aplikacije uključuju automatsko preusmjeravanje, prometne uvjete u stvarnom vremenu, mogućnost otkrivanja objekata, kamera, mjesta gdje su se dogodile prometne nesreće, dijeljenje lokacije, vremenska izvješća i pomoć na cesti. Uz to, aplikacija dolazi i s nekim osnovnim mogućnostima Google Karata, poput detaljnih podataka navigacije, označavanja podataka najboljih ruta, satelitskog prikaza, obližnjih lokacija koje možete posjetiti, itd.pcchip.hr