8 najboljih AI aplikacija koje možete preuzeti u ovom trenutku

8-najboljih-ai-aplikacija-koje-mozete-preuzeti-u-ovom-trenutku

Učestala pojava novih AI aplikacija nikog ne iznenađuje jer se ova tehnologija sve više koristi u raznim poljima ljudskog djelovanja gdje značajno utječe na produktivnost i obavljanje zadataka. Fokus današnjih tvrtki koje se žele nametnuti u okvirima visoke tehnologije usmjeren je prema ulaganjima u AI alate i proizvode.

Neovisno o tome koje su vam potrebe, jasno vam je da korištenje AI tehnologije uvijek može na neki način pomoći te bitno utjecati na uspješnost vašeg rada.

Kako na tržištu postoji sve više aplikacija (stvarnih i lažnih) koje ističu korištenje elemenata AI tehnologije, mi smo odlučili izdvojiti onih osam koje su u ovom trenutku najbolje te koje predstavljaju legitimni softver koji zaista funkcionira na način kako se predstavlja.

ChatGPT

  1. ChatGPT

ChatGPT ste već sigurno koristili ili čuli za njega. Radi se o AI chatbotu tvrtke OpenAI koji predstavlja najbrže rastuću aplikaciju svih vremena.

Vjerojatno ste kao većina korisnika ChatGPT najprije iskusili kao AI chatbot u desktop verziji putem web stranice.

Srećom, ChatGPT sada je dostupan i za mobilne uređaje. Trenutno se radi samo o iPhone uređajima, no primijećeno je kako se pojavio oglas u Google Play Storeu s kojim se možete predbilježiti za preuzimanje ChatGPT aplikacije za Android.

Postoji bezbroj kreativnih načina na koje možete koristiti ChatGPT, a samo neki od njih su pisanje priča, sažimanje knjiga, pisanje e-mailova, rješavanje matematičkih problema itd.

ChatGPT za iOS preuzmite na sljedećoj poveznici.

WOMBO Dream

  1. WOMBO Dream

WOMBO Dream je AI alat koji vam omogućuje stvaranje fotografija iz tekstnih upita. Ova je aplikacija laka za upotrebu i možete birati razne umjetničke izražaje kao što su anime, retro, realistični, fantastični, steampunk, polygon itd.

Ako imate fotografiju u svojoj galeriji koju bi htjeli umjetnički osvježiti, možete je dodati u WOMBO Dream i putem tekstualnog unosa opisati koje bi promjene htjeli provesti.

Kako bi dobili preciznije rezultate, morat ćete postaviti koliko snažan utjecaj AI elemenata želite koristiti. Također možete birati različite omjere za objave na društvenim mrežama, no ova se značajka ipak nalazi unutar premium pretplate.

WOMBO Dream dostupan je za Android i iOS.

Youper

  1. Youper

Youper je chatbot u domeni mentalnog zdravlja koji koristi CBT (Cognitive Behavioral Therapy) tehnike kako bi pomogao u smirivanju anksioznosti, pružio pomoć kod napredovanja u vezama, potaknuo na produktivnost, poboljšao raspoloženje itd. Ova je aplikacija namijenjena onima koji nemaju dovoljno vremena za osobne posjete ustanovama koje pružaju psihološku pomoć.

Youper sadrži široki raspon važnih aktivnosti kao što su vježbe za disanje, duboka skeniranja tijela te razne vrste meditacija. S korištenjem Youpera na dnevnoj bazi postupno se prati raspoloženje korisnika i dobivaju se dublji uvidi u napredak tijekom vremena koji za cilj ima reduciranje anksioznosti te postizanje osjećaja smirenosti.

Nakon pet dana dnevnih prijava, Youper razvija uvide u to kako se korisnikova emocionalna stanja razvijaju. Treba uzeti u obzir da su značajke poput praćenja zdravlja ili analiza anksioznosti dio premium pretplate.

Youper je dostupan za Android i iOS.

Replika ai

  1. Replika

Replika je AI chatbot u ulozi prijatelja i ova aplikacija je namijenjena svakome tko želi sugovornika bez osuđivanja, drame ili uključenja socijalne anksioznosti. Na početku možete odabrati izgled vašeg AI prijatelja te navesti kakav oblik veze želite ostvariti – prijateljstvo, obiteljsku vezu, mentorstvo ili partnera u vezi.

Tijekom vremena Replika uči detalje o vama i vašim interesima kako bi razgovori bili čim više prirodniji, no u testiranjima su kod nekih dijelova nađeni netočni podaci koje AI chatbot navodi o korisniku.

Bezobzira na to što Replika ima povremene bugove, radi se o vrlo zanimljivoj aplikaciji.

Replika je dostupna za Android i iOS.

Be My Eyes

  1. Be My Eyes

Be My Eyes zapravo predstavlja globalnu zajednicu volontera koja pomaže slijepim i slabovidnim osobama na način da ih potiče na obavljanje svakodnevnih zadataka koji su u pravilu zahtjevni za njih. Ovaj način interakcije odvija se putem chata uživo ili videopoziva.

S najnovijim ažuriranjem aplikacija ima integrirane AI elemente. Radi se o novom generatoru pod nazivom Virtual Volunteer koji je zapravo alat čija je funkcija pretvaranje slika u tekst, a pokreće ga GPT-4 tehnologija tvrtke OpenAI.

U slučaju da navedeni AI alat nije bio od pomoći, aplikacija omogućuje povezivanje sa stvarnim osobama koje imaju ulogu pomoćnika.

Be My Eyes može se preuzeti za Android i iOS.

Bing Chat

  1. Bing

Microsoftov Bing je web tražilica koja je od nedavno unaprijeđena s GPT-4 tehnologijom pomoću koje je postala odlična opcija za korisnike Androida kojima ChatGPT aplikacija još uvijek nije dostupna. Osim što Bing aplikacija ima integriranog chatbota koji radi vrlo slično kao i kod ChatGPT-a, Image Creator alat omogućuje joj stvaranje fotografija na temelju tekstualnih upita.

Bing možete preuzeti za Android i iOS.

ELSA ai

  1. ELSA

ELSA je aplikacija za učenje engleskog jezika potpomognuta s AI elementima i pomaže vam kako bi unaprijedili svoj izgovor. Savršena je za one kojima je engleski drugi jezik te koji žele poboljšati fluentnost u razgovoru kako bi na uspješniji način komunicirali s drugima.

ELSA se ponaša kao osobni učitelj engleskog te nudi prilagođene lekcije uz davanje povratnih informacija. Možete odlučiti ako želite prakticirati govor 10, 15 ili 20 minuta dnevno. Aplikacija prati vaš napredak čim je duže koristite, a u plaćenoj verziji dobivate i neke dodatne značajke za učenje jezika.

ELSA se može preuzeti za Android i iOS.

Otter ai

  1. Otter

Otter je aplikacija potpomognuta AI elementima koja ima ulogu alata za glasovnu transkripciju. Koristi se prilikom sastanaka i na njima se ponaša poput sudionika koji bilježi sve najvažnije informacije u stvarnom vremenu.

Jednom kad je sastanak gotov, Otter priprema sažetak svega o čemu se na sastanku pričalo pa na taj način možete u trenutku dobiti najvažnije informacije.

Otter preuzmite za Android i iOS.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top