9 odličnih Googleovih aplikacija za Android za koje možda niste čuli

0
9-odlicnih-googleovih-aplikacija-za-android-za-koje-mozda-niste-culi

Kada razmišljate o Googleovim aplikacijama, vjerojatno vam na pamet padaju aplikacije kao što su Gmail, YouTube, Google Maps, Google Assistant… Te su aplikacije toliko uobičajene da se čini kao da su dio Androida, što na neki način i jesu.

S druge strane, ako pogledate Google Play Store, vidjet ćete milijun aplikacija dostupnih za skidanje. Naravno, među tim aplikacijama ima pravih dragulja vrijednih skidanja i korištenja.Među tim draguljima su i neke Googleove aplikacije koje nisu sastavni dio Androida, ali iza njih stoji Google i prilično su korisne. Ako vas zanima koje su to aplikacije, nastavite čitati ovaj tekst.

PhotoScan by Google Photos

PhotoScan je ekstenzija Google Photosa i aplikacija za skeniranje vaših starih ispisanih fotografija. Aplikacija je jednostavna za korištenje – samo držite telefon iznad slike i pomičite je na način na koji vam aplikacija kaže. Aplikacija potom skenira, kombinira i poboljšava fotografiju s iznenađujuće dobrim rezultatima.

Bilo bi pogrešno pretpostaviti da PhotoScan radi jednako dobro kao fizički skener ili profesionalna usluga. Ali kao aplikacija, među najboljima je na tržištu.

Aplikacija koristi Googleovu umjetnu inteligenciju za kalibraciju boja i uklanjanje odsjaja. Također automatski izrezuje fotografije kada otkrije rubove slike i ima funkciju izravnavanja ili rotiranja slika.

Uz to, možete automatski poslati sve skenirane slike ravno u oblake. Točnije na Google Photos web servis.

Read Along by Google

Read Along je aplikacija za čitanje za djecu od pet ili više godina. Njegova primarna funkcija je učiniti čitanje interaktivnijim i zabavnijim za djecu te promicati samostalno učenje. Aplikacija im pomaže poboljšati njihove vještine čitanja na engleskom i osam drugih jezika.

Sadrži zanimljive priče, značke i postignuća, zajedno s virtualnom asistenticom po imenu Diya, koja drži djecu angažiranom. To je aplikacija prilagođena djeci, pa je možete sigurno dati svom djetetu. Štoviše, ne sadrži reklame i radi bez da treba pristup Internetu, uz opciju optimizacije sadržaja prema razini težine.

Također aplikacija ima podršku za više profila za više djece, te stvara individualne profile za njihov napredak. Aplikacija preporučuje knjige svakom djetetu u skladu s njegovim čitalačkim sposobnostima i razinom.

Ako imate djecu koja uče engleski jezik i koja vole čitati, ovo je aplikacija koja bi im se mogla svidjeti.

Crowdsource

Crowdsource je interaktivna aplikacija koja pomaže Googleu da poboljša svoju AI tehnologiju. Možete koristiti svoje sposobnosti, kao što je prepoznavanje predmeta sa slike ili zvuka određene ptice, kako biste pomogli Googleu da poboljša svoj AI sustav. Zauzvrat ćete dobiti različite pogodnosti.

Možete zaraditi značke/bedževe i dobiti priznanje u “Google zajednici” za svoje doprinose. Također vam daje priliku prisustvovati sastancima s Googleovim ekspertima i drugim suradnicima za poboljšanje Googleovog ekosustava i njegovih proizvoda.

Možete im pružiti usluge kao što su provjera oznake slike, snimanje slike, prijevod, provjera valjanosti prijevoda, prepoznavanje rukopisa i slično.

Probajte, možda vam bude zanimljivo, a ne uzima puno vremena.

Google Arts & Culture

Google Arts & Culture jedna je od najboljih aplikacija za učenje o povijesti umjetnosti i kulture. Aplikacija sadrži priče i znanje o više od 2000 kulturnih institucija iz 80 zemalja.

Aplikacija ima neke izvrsne značajke, kao što je Art Selfie, u kojoj možete otkriti portrete koji izgledaju poput vas. Također dobivate “360” video zapise i virtualne obilaske poznatih znamenitosti i lokacija, i još mnogo toga. Još jedna zanimljiva značajka je Explore, u kojoj možete putovati kroz vrijeme i vidjeti umjetnost iz jedne druge perspektive.

Uz sve to, aplikacija pronalazi muzeje i izložbe u vašoj blizini. Sve u svemu, dobivate sjajno digitalno iskustvo i mentalnu diverziju s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Chrome Remote Desktop

Za Android je dostupno nekoliko “remote desktop” aplikacija. Neke od njih se plaćaju, a neke su besplatne, ali s ograničenom funkcionalnošću. Chrome Remote Desktop rijedak je primjer koji je potpuno besplatan i potpuno funkcionalan.

Ako se ne želite baviti još jednom aplikacijom na računalu, možete instalirati ekstenziju unutar Chrome preglednika za pristup vašem računalu s bilo kojeg mjesta u svijetu putem Android telefona.

Najbolji dio je to što radi na cijelom računalu i nije ograničen samo na preglednik Chrome. Sve dok su i vaše računalo i Android uređaj povezani na Internet, moći ćete sigurno pristupiti svom računalu.

Google Tasks

Google Tasks je jednostavna “to-do” aplikacija za upravljanje dnevnim zadacima i obavezama. Ima izvrsnu integraciju s Google kalendarom i Gmailom, što pomaže u upravljanju i učinkovitom obavljanju svakodnevnih zadataka. Možete uređivati, pregledavati i upravljati zadacima s bilo kojeg uređaja dok ste u pokretu.

Također ćete pronaći prečac, odnosno kraticu “Tasks” (“Zadaci”) na bočnoj traci Google kalendara. Aplikacija može brzo kreirati i zadatke iz vašeg emaila i pruža izvrsne značajke upravljanja zadacima. Tu prvenstveno mislimo na kreiranje pod-zadataka, odnosno sub-taskova u kojima glavni zadatak možete podijeliti na manje, lakše ostvarive ciljeve.

Datumi do kada nešto treba biti napravljeno mogu se postaviti za zadatke i projekte dodavanjem datuma u predviđeno polje.

Postoje bolje i “bogatije” to-do aplikacije (kao što je recimo Todoist), ali ako vam ne treba nešto posebno i često koristite Google kalendar, imamo osjećaj da bi vam ova aplikacija mogla biti od pomoći. Probajte pa vidite. Ako vam se ne sviđa, ima milijun drugih aplikacija ovog tipa.

Action Blocks

Action Blocks vam omogućuje stvaranje intuitivnih prečaca u obliku velikih gumba na početnom zaslonu. Ovo nisu vaši uobičajeni prečaci aplikacija ili widgeti, umjesto toga, možete stvoriti prečace za određene zadatke koje ponavljate iz dana u dan, čime ćete uštedjeti nešto vremena i truda.

Na primjer, možete kreirati prečace za pozivanje svoje bolje polovice, puštanje omiljene glazbe ili prečac za paljenja ili gašenja svjetla u vašem stanu. Action Blocks je poput GUI verzije Google Asistenta koji vam može pomoći da budete učinkovitiji.

Reading Mode

Reading Mode je aplikacija osmišljena kako bi pomogla osobama s određenim poremećajima da lakše čitaju. Međutim, jednako je korisna za sve Android korisnike jer čini čitanje oku ugodnijim.

Nakon što preuzmete aplikaciju, dodirnite njezinu ikonu da biste je otvorili. Provest će vas kroz postupak setupiranja, a na kraju ćete na zaslonu imati plutajuću ikonu prečaca koja pretvara bilo koju web stranicu ili dokument u lako čitljiv tekst.

Socratic by Google

Googleov Socratic obrazovna je aplikacija utemeljena na umjetnoj inteligenciji. Zamislite da ste zapeli na pitanju iz matematike. Odmah ćete potražiti pomoć upisivanjem cijelog pitanja, odnosno matematičkog problema, u Google. Je l’ tako? Uz Socratic, možete jednostavno skenirati to pitanje i dohvatiti rješenja iz najboljih izvora.

Aplikacija je posebno dizajnirana s Googleovim algoritmima koje pokreće AI za srednje škole, fakultete i sveučilišta, odnosno AI koji se koristi za edukacijske potrebe. Osim toga, možete pronaći videozapise za različite teme s objašnjenjem procesa i metoda, korak po korak.

A uz Voice Assist mogućnost, možete postaviti bilo koje pitanje bez potrebe da ga uopće ručno upisujete u aplikaciju.

Socratic se udružio s učiteljima i ekspertima kako bi vam pružio vizualna objašnjenja za svaki predmet tako da možete naučiti koncepte iza bilo kojeg problema. Trenutno radi za algebru, geometriju, trigonometriju, biologiju, kemiju, fiziku, povijest i književnost.pcchip.hr