Android 13 dolazi na Windows 11 računala

android-13-dolazi-na-windows-11-racunala

Izlazak Windowsa 11 bio je obilježen izostankom vrlo važne značajke – podrške za Android aplikacije koja je trebala raditi kao zadani softver bez potrebe korištenja emulatora ili drugih aplikacija trećih strana. Nakon intenzivnog testiranja koje je trajalo gotovo godinu dana, stabilna verzija Windows Subsystema za Android temeljenog na Androidu 12 stigla je tijekom jeseni ove godine. Ovih dana konačno smo dočekali još jednu promjenu pa Windows Subsystem za Android moguće je testirati s novim Android 13 ažuriranjem.

Android 13

Što donosi Android 13 na Windows Subsystemu za Android?

Novo ažuriranje s Androidom 13 već se dugo očekuje za Windows Subsystem za Android i Microsoft ga je bez previše naznaka samo omogućio za testiranje unutar svog beta kanala.

Neke promjene koje korisnici s Windowsima 11 mogu očekivati s dolaskom Androida 13 su sljedeće:

  • dodana je nova naredba za automatsko gašenje Windows Subsystema za Android (wsaclient.exe/shutdown)
  • vrijeme bootanja na računalima brže je za 50 posto
  • dodana su poboljšanja za inpute putem klika mišem
  • bolja je stabilnost međuspremnika (clipboard)
  • uvedena su poboljšanja kod mijenjanja veličine aplikacija
  • napravljena je nadogradnja na Intel bridge tehnologiju na Androidu 13
  • poboljšala se pouzdanost medijskih datoteka prilikom njihovog otvaranja u Windowsima
  • aplikacijama koje podržavaju prečace moći će se brže pristupiti.

windows 10 škola

Još uvijek postoje manji problemi

Čak i s novim Android 13 ažuriranjem za Windows Subsystem za Android ostali su neki problemi s kojima su se korisnici još ranije susretali. Neki od njih su ograničena geografska dostupnost te ne toliko responzivna Amazon Appstore zbirka aplikacija.

Pristup novom beta kanalu također je nešto kompliciraniji jer se korisnici koji sudjeluju u Windows Insider programu moraju zasebno prijaviti za WSA Preview program pomoću svojih Microsoft korisničkih računa. Stvari dodatno otežava činjenica što je potrebno čekati i do tjedan dana da se Amazon Appstore (koji se distribuira putem Microsoft Storea) ažurira s novim značajkama.

Dakle, morate biti korisnik Windows Insider programa da bi pokrenuli stabilnu verziju Windows Subsystema za Android te član WSA Preview programa kako bi mogli pokrenuti najnovije beta Android 13 ažuriranje.

Microsoft zasad nije otkrio kad će Android 13 ažuriranjje za Windows Subsystem za Android zaista doći na Windowse 11, no može se pretpostaviti da će to biti za nekoliko tjedana pošto je beta testiranje već započelo.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top