Android 14 je tu da stane na kraj oglasima preko cijelog zaslona

android-14-je-tu-da-stane-na-kraj-oglasima-preko-cijelog-zaslona

Oglasi su danas uobičajena stvar i ako želite pristupiti nekoj aplikaciji, morate pristati na određenu dozu oglašavanja. Gledanje videa na YouTubeu može biti dosta bolno iskustvo, no vjerojatno najgora stvar je kada vam iskoči reklama preko cijelog zaslona kada ste u nekoj aplikaciji. X tipka će se pojaviti nakon određenog vremena, no često je nepristupačna. Što učiniti? Možda prekinuti vezu s internetom, no tada nismo skroz riješili problem. Srećom, tu je Google da s Androidom 14 riješi taj problem.

Android 14 dolazi sa sučeljem koje će vam omogućiti da upravljate obavijestima preko cijelog zaslona. Tako će dozvolu za prekrivanje potpunog zaslona obavijestima (USE_FULL_SCREEN_INTENT) biti moguće ručno opozvati. Android 14 će omogućiti da odaberete koje aplikacije imaju pravo da vam šalju obavijesti preko cijelog zaslona, a koje ne. Google će također kasnije ove godine za svaku novoinstaliranu aplikaciju s Play Storea na Androidu 14 isključiti dopuštenje po zadanim postavkama, osim aplikacijama za pozive i alarme.

Važno napomena, sistem neće automatski povući dozvolu ako je aplikacija instalirana prije nego što se telefon ažurira na Android 14. U ovom slučaju, korisnik će morati ručno da poduzme odgovarajuće korake i onemogući aplikaciji prikaz obavijesti preko cijelog zaslona.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top