Apple je snažno fokusiran u AI na iOSu 18

0
apple-je-snazno-fokusiran-u-ai-na-iosu-18
Apple je snažno fokusiran u AI na iOSu 18

Nedavno je objavljeno da Apple intenzivno ulaže u vlastitu generativnu AI tehnologiju, koja bi mogla ugledati svjetlo dana do kraja sljedeće godine. Očekuje se da će tehnologija doći s iOS-om 18 jer Apple radi na širokom rasponu značajki koje koriste generativni AI. Izvršni direktor Applea Tim Cook izjavio je na predstavljanju financija za četvrto tromjesečje 2023. fiskalne godine da tvrtka “poprilično ulaže” u generativnu umjetnu inteligenciju kako bi se natjecala s konkurencijom. Samsung se također priprema integrirati generativnu AI tehnologiju u svoje uređaje marke Galaxy dok traži partnerstvo s Microsoftom i Googleom.Samsung tvrdi da će stvaranje pametnog telefona s umjetnom inteligencijom pomoći tvrtki da povrati vodstvo u pogledu pametnih telefona u odnosu na Apple

Tim Cook navodi da se tvrtka godinama “igra” s umjetnom inteligencijom. Od detekcije pada na Apple Watchu i Live Voicea u iOS-u 17, AI je u srcu ovih značajki. Međutim, tvrtka dalje integrira tehnologiju u aplikacije za dodatne značajke. Na primjer, generativna umjetna inteligencija može ponuditi širok raspon uslužnih programa u aplikaciji Messages kao i Siri.

Kada smo isporučili iOS 17, uključivao je značajke kao što su Personal Voice i Live Voicemail. Dok je u srcu ovih značajki AI. Možete ići sve do značajki koje spašavaju živote na satu i telefonu, kao što su detekcija pada, detekcija sudara i EKG na satu. To ne bi bilo moguće bez umjetne inteligencije. Nismo ih ubacili bez razloga, jer smo ih detektirali prema tome koja je njihova korist za potrošače, a temeljna tehnologija koja stoji iza svega toga je AI i strojno učenje.

Osim Applea, Samsung također traži partnere za pokretanje generativne umjetne inteligencije u svojim uređajima s brendom Galaxy. Prema Revegnusu na X-u, Samsung se obratio Microsoftu i Googleu da implementiraju OpenAI-jev ChatGPT i Bard na Galaxy uređaje. Samsung također vjeruje da umjetna inteligencija može pomoći tvrtki da vrati svoju prvobitnu poziciju na tržištu koju je izgubila od Applea u zadnjih 10 godina. Iako su to samo tvrdnje u ovoj fazi, ostaje za vidjeti kako će tvrtka koristiti tehnologiju na Galaxy S seriji uređaja.

In order to surpass the iPhone, Samsung is considering partnering with Microsoft and Google to implement OpenAI’s ChatGPT and Google Bard on the Galaxy.

Samsung believes that if it succeeds in creating an AI smartphone, it will have a chance to regain the smartphone leadership… https://t.co/qftS7pD0Uo

— Revegnus (@Tech_Reve) November 5, 2023

Tim Cook također je izjavio da će tvrtka biti oprezna i “odgovorna” s generativnom AI tehnologijom. To potencijalno znači da će tehnologija biti ukroćena i kontrolirana u pogledu korisničkih podataka i privatnosti. Nadalje, on također navodi da će tvrtka s vremenom uvesti nove značajke. To su samo neke od značajki koje možemo očekivati od generativne umjetne inteligencije na iPhoneu. Ali za sada su ovo samo puka nagađanja jer konačnu riječ ima Apple.

Piše: D.M.pcchip.hr