ChatGPT sada ima službenu aplikaciju za iPhone! Android verzija bi uskoro trebala biti gotova

chatgpt-sada-ima-sluzbenu-aplikaciju-za-iphone!-android-verzija-bi-uskoro-trebala-biti-gotova

Otkad je ChatGPT doslovno preuzeo online svijet poput neke oluje, pojavio se cijeli niz aplikacija koje su se s ovim chatbotom poistovjećivale. Mnoge od njih su, naravno, obične prevare te su nastojale iskoristiti trenutnu popularnost i novitet AI alata kako bi pronašle potencijalne žrtve.

Sada možemo službeno reći kako je potvrđeno da je dostupna prva ChatGPT aplikacija. Ona je napravljena za iPhone uređaje, a na Android uređaje bi uskoro trebala doći.

openai-chatgpt-ios-app

Prva ChatGPT aplikacija

OpenAI, tvrtka koja je razvila ChatGPT, objavila je prvu mobilnu aplikaciju za svog popularnog chatbota. Ona je namijenjena isključivo za iPhone uređaje te ju je moguće preuzeti unutar App Storea.

Treba reći kako je, u odnosu na ChatGPT desktop verziju, mobilna aplikacija izrazito minimalistička, čak i više u odnosu na Bing Chat aplikaciju, no ima naprednu podršku za unose sadržaja putem glasa.

ChatGPT aplikacija za iPhone, s druge strane, nema opciju glasovnog izgovaranja odgovora, nema podršku za pluginove te nema widgete za početni zaslon. U ovom trenutku tvrtka OpenAI nije ugradila posebno sučelje aplikacije za iPad ili Apple Watch uređaje, no njeno otvaranje na iPadu u Stage Manageru ipak neće toliko loše izgledati te je možete koristiti i na taj način.

Tvrtka OpenAI je u blog postu objavila kako će ChatGPT aplikacija najprije postati dostupna u SAD-u te će se u narednim tjednima to proširiti na ostale zemlje. Posebno je istaknula kako će proučavati načine na koje korisnici koriste aplikaciju te će pratiti njihov feedback kako bi u budućnosti ona postala još sigurnija te imala dodatne značajke.

Android aplikacije još nema

Iako kruže razne informacije te ste mogli vidjeti unutar Google Play Storea niz aplikacija  koje sadrže riječi „ChatGPT“, službena aplikacija za Android još uvijek ne postoji.

S njenim dolaskom na iPhone tvrtka OpenAI samo je potvrdila kako se na Android aplikaciji radi i kako bi uskoro trebala biti gotova.

OpenAI jedino je u ožujku ove godine objavio javno aplikacijsko programsko sučelje (API) za ChatGPT, što znači da bilo tko može integrirati ChatGPT-jev jezik umjetne inteligencije u aplikacije i servise. Trenutno ga koriste servisi kao što su Snapchat, Quizlet, Instacart, Shop te Speak.

Apeliramo da pripazite na aplikacije koje tvrde da rade na bazi ChatGPT-a, a najčešće se radi o napomeni „powered by ChatGPT & GPT-3“. Jedna od njih je, primjerice, aplikacija Genie koja se na taj način promovira, no gotovo do nedavno je svoje zadnje ažuriranje imala u prosincu 2022., četiri mjeseca prije nego što je ChatGPT postao dostupan.

Razne ChatGPT aplikacije su trenutno veliki problem i jako je teško razlučiti koje su prave, a koje lažne. Veliki broj njih namjerno navodi „ChatGPT“ kao osnovu svog rada, no zapravo samo nude mnogo oglasa, sumnjive planove pretplate i potencijalne napade malwareom.

Osim ako ne koristite Snapchat ili Instacart aplikacije koje zaista imaju integrirane elemente ChatGPT-a u sebi, preporuča se odlazak na službenu stranicu ChatGPT-a jer je to najsigurniji način njegovog korištenja.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top