Denuvo se u 2022. godini pokazao neuništivim

denuvo-se-u-2022.-godini-pokazao-neunistivim

Antipiratska zaštita Denuvo nije baš na najboljem glasu kod gamera. Dosta godine kruže priče kako Denuvo loše utječe na performanse igara, no za developere, unatoč svim negativnim iskustvima, Denuvo je odličan alat za zaštitu digitalnog sadržaja.

Podsjetimo, Denuvo je prije svega rješenje protiv neovlaštenog otvaranja koje sprječava ljude u krekiranju i piratstvu igara. Osim toga, Denuvo se također koristi za sprječavanje varanja identificiranjem pojedinaca koji varaju i automatski ih prijavljuju razvojnim programerima igre.

Kao i mnogi drugi anti-cheat programi, Denuvo Anti-Cheat koristi upravljačke programe na razini “kernela”. Drugim riječima, kada radi, ima najvišu razinu privilegija koje softver može imati, pored OS kernela.

Zašto je to važno?

Kada je riječ o video igrama, softverski “cheat” ili varanje je oduvijek prisutno. Od stvaranja tona oružja u Grand Theft Auto do gledanja kroz zidove u Call of Duty, tkzv cheatovi za videoigre omogućuju igračima da steknu nepravednu prednost razbijanjem temeljnih sustava igre.

Danas su konkurentni FPS naslovi poput Valoranta najveća meta chetova. Rašireno varanje daje strani koja vara nepravednu prednost. Nadalje, obeshrabruje ljude koji pošteno igraju da uđu u igru, što rezultira manjom bazom igrača što potencijalno predstavlja financijsku katastrofu za autore igre.

Denuvo cracked
Izvor: Crackedwatch

Prema Crackwatchu, samo je jedna igra koja koristi Denuvo krekovana u 2022. godini, a to je Dying Light 2. Inače, u 2022. godini je lansirano čak 36 igara sa Denuvo zaštitom.
Neke od igara iz 2022. godine zaštićenih Denuvo zaštitom su: Two Point Campus, Total War Warhammer 3, Lost Judgment, FIFA 23 i Sniper Elite 5.

Sada kada se Denuvo zaštita pokazuje sve učinkovitijom, za očekivati je da će sve više igara imati ovakvu zaštitu.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top