Elon Musk: AI chatbot Grok je odgovor na ChatGPT

0
elon-musk:-ai-chatbot-grok-je-odgovor-na-chatgpt
Elon Musk: AI chatbot Grok je odgovor na ChatGPT

Elon Musk je prilikom osnivanja kompanije za umjetnu inteligenciju, koja se zove xAI, najavio da će se ona baviti područjem umjetne inteligencije. Od samog početka je postojao plan da se napravi konkurencija popularnom ChatGPT-u. Na to nismo morali predugo čekati, jer su Elon Musk i xAI lansirali novi chatbot naziva Grok.S tehničke strane Grok se temelji na velikom jezičnom modelu iz X-ove radionice zvanom Grok-1, koji je xAI razvila u posljednja četiri mjeseca. Radi se o chatbotu koji je u beta fazi testiranja, iako, prema benchmark testovima, već postiže bolje rezultate od nekih poznatih jezičnih modela, kao što je ChatGPT 3.5. Grok je povezan s X-om i od tamo crpi informacije.

Dizajniran je da odgovara na pitanja sa određenom dozom humora, što možda neće svima odgovarati. Zapravo, sam Elon Musk ističe da ga ne bi trebali koristiti “ako mrzimo humor”. Za Grok neće biti tabu tema, te će biti spreman da odgovori na ona pitanja na koja se konkurencija ne usudi.

Gork je za sada dostupan samo manjem broju beta testera u SAD-u, dok će jednom kada izađe u konačnoj verziji, biti dostupan putem X Premium+ pretplate koja košta 16 eura mjesečno.pcchip.hr