Goldoson virus pronađen u više od 60 aplikacija na Google Playu. Preporučuje se brisanje istih.

goldoson-virus-pronadjen-u-vise-od-60-aplikacija-na-google-playu-preporucuje-se-brisanje-istih.

Istraživači iz McAfeeja su otkrili više od 60 aplikacija sa zlonamjernim softwareom na Google Play Storeu. Ove su aplikacije ukupno preuzete više od 100 milijuna puta, a u sebi su sadržavale Goldoson virus koji je dizajniran da ukrade povjerljive korisničke podatke. Nakon instalacije, Goldoson je prikupljao listu aplikacija instaliranih na uređaju, podatke o povijesti uređaja povezanih putem Wi-Fi-ja i Bluetootha, kao i podatke o lokaciji. Uz sve to, klikao je na oglase bez znanja korisnika.

Neke od najpopularnijih zaraženih aplikacija otkrivenih na Google Playu su L.POINT with L.PAY, Swipe Brick Breaker, Money Manager Expense & Budget, LIVE Score, Real-Time Score, GOM Player i Pikicast. Neke od njih imale su preko 5 milijuna preuzimanja, a neke preko 10 milijuna preuzimanja. McAfee je obavijestio Google i većina zaraženih aplikacija uklonjeno je iz Google Playa, dok su neke ažurirane od strane programera.

Što učiniti ako ste preuzeli zaraženu aplikaciju?  Ako ju je McAfee označio kao ažuriranu, samo preuzmite najnovije ažuriranje za nju. Ako je to aplikacija koja je uklonjena s Google Playa, deinstalirajte je sa svog uređaja.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top