Google predstavio Android 13 Go – operativni sistem namijenjen jeftinijim uređajima

google-predstavio-android-13-go-–-operativni-sistem-namijenjen-jeftinijim-uredjajima

Google je prije par dana predstavio Android 13 Go – operativni sustav namijenjen jeftinijim uređajima. Kada kažemo jeftinijim, mislimo na one sa slabijim procesorom, malo RAM-a i malo interne memorije. Koje značajke Android 13 Go donosi sa sobom? Android 13 Go donosi podršku za Material You značajku, koja je do sada bila dostupna samo na standardnom Android OS-u, a koja pruža korisnika da personalizira sučelje koristeći paletu boja koja odgovara pozadini telefona.

Android 13 Go

Još jedna od značajki je Google Play System ažuriranja, koja osigurava telefonima da primaju važna ažuriranja softvera na redovnoj bazi van glavnog izdanja Androida. Tu je i Google Discover feed, koji je odgovoran za prikaz personaliziranog sadržaja. Google je s Android 13 Go donio i promjene u potrebnoj količini RAM-a i interne memorije. Umjesto 1 GB RAM-a i 16 GB prostora, Android 13 Go zahtijeva 2 GB RAM-a i 32 GB prostora. Još neke od funkcija koje su bile na originalnom Androidu 13, a stižu u Android Go izdanje su dopuštenja za obavijesti i izbor jezika za svaku aplikaciju posebno.

Kada stižu prvi uređaji koji će biti opremljeni Android 13 Go sustavom? Sudeći prema informacijama od Googlea, prvi uređaji s Androidom 13 Go trebali bi stići sljedeće godine. Google je također otkrio da je trenutno preko 250 milijuna aktivnih pametnih telefona koji rade na Android Go sustavu.

Piše: Marijan Živkovićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top