Intel izbacio nove drivere za svoje grafičke kartice. Do 19% veće performanse u DirectX 11 naslovima

0
intel-izbacio-nove-drivere-za-svoje-graficke-kartice.-do-19%-vece-performanse-u-directx-11-naslovima
Intel izbacio nove drivere za svoje grafičke kartice. Do 19% veće performanse u DirectX 11 naslovima

Intel čini sve da se nametne na tržištu grafičkih kartica kao najbolji izbor uloženog i dobivenog. Međutim, najveća boljka su driveri gdje Intel čini sve kako bi ih poboljšao. Tako su izdali najnovije drivere za svoje Arc grafičke kartice. Primarni cilj im je povećanje performansi u DirectX 11 naslovima, što je do sada bila Ahilova peta Intelovih kartica.Prema proizvođaču, u DirectX 11 naslovima igrači mogu računati na do 19% više sličica po sekundi, te 20% veći tzv. 99th percentile FPS, odnosno stabilnost prikazanih sličica.
Prema Intelovim podacima, promjene su mogu vidjeti u naslovima kao što su: Overwatch 2, DOTA 2, Valorant, Genshin Impact, Apex Legends i mnogi drugi. Npr, u Overwatch 2 pri 1080p rezoluciji prosječan frame-rate je veći za 33%, dok je 99th percentile FPS veći za 45% pri 1080p.

Za one koji žele provjeriti performanse svoje Arc grafičke kartice, mogu testirati beta verziju Intelovog PresentMon alata, koji je doživio preinaku. Mjeri standardne GPU parametre, ali donosi i tzv. GPU Busy, kojim možete provjeriti kako su GPU i CPU balansirani, te postoji li bottleneck. Također, oni koji kupe Intelovu Arc grafičku karticu ili Intelov procesor 12. ili 13. generacije, dobit će besplatno Assassin’s Creed Mirage i Nightingale.pcchip.hr