Kako omogućiti dodatke i način pregledavanja internetskog sadržaja uz pomoć ChatGPT-a?

0
kako-omoguciti-dodatke-i-nacin-pregledavanja-internetskog-sadrzaja-uz-pomoc-chatgpt-a?

Važna stvar koju trebate imati na umu: Za aktiviranje pregledavanja internetskog sadržaja i dodataka u ChatGPT-u idite na Postavke > Beta značajke i omogućite te značajke. Za to će vam trebati ChatGPT Plus. Započnite novi dijalog, postavite ga na GPT-4 i odaberite način rada “Pregledavanje” ili “Dodaci”. Nakon što omogućite način rada dodataka, morat ćete instalirati dodatke iz trgovine.

ChatGPT sada može pregledavati cjelokupni internetski sadržaj, kako bi pronašao najnovije informacije. Također podržava druge dodatke: na primjer, može se obratiti Wolframu za izračune, OpenTableu za rezervacije restorana i Instacartu za narudžbe namirnica. U nastavku ovog članka reći ćemo nešto više p tome kako omogućiti različite dodatke i način pregledavanja internetskog sadržaja uz pomoć ChatGPT-a.ChatGPT Plus

Kako omogućiti pregledavanje internetskog sadržaja i dodatke u ChatGPT-u

Možete aktivirati pregledavanje interntskog sadržaja putem ChatGPT-a i možete aktivirati dodatne značajke ChatGPT-ovih postavki. No ono to treba imati na umu jest to da su te značajke dostupne isključivo pretplatnicima na ChatGPT Plus od svibnja 2023. Možete se prijaviti za ChatGPT Plus za 20 USD mjesečno, ako to već niste učinili. Uz ove značajke, ChatGPT Plus vam daje pristup snažnijem i sposobnijem jezičnom modelu GPT 4, što je besplatna verzija ChatGPT-a, koja koristi koristi GPT-3.5-turbo.

Kako biste uključili pregledavanje internetskog sadržaja i dodatke, otvorite prozor postavki ChatGPT-a. Kako biste ga pronašli, idite na ChatGPT unutar internetskog preglednika, kliknite na tri točkice (“…”), desno od svog imena u donjem lijevom kutu zaslona i odaberite “Postavke”. Kliknite na “Beta značajke”, koje se nalaze na lijevoj strani stranice postavki kako biste ostvarili pristup ploči s beta značajkama. Ovdje uključite značajke koje želite koristiti. Možete aktivirati ili pregledavanje internetskog sadržaja, dodatke ili oboje. U budućnosti bi se ovdje mogle pojaviti i druge, dodatne beta značajke.

Započnite novi chat u ChatGPT-u pomoću klikom na tipku “Novi razgovor”. Prije nego što bilo što napišete, kliknite na GPT-4 kao željeni model, zatim kliknite na padajuću strjelicu i odaberite između Zadanog načina rada, Pregledavanja ili Dodataka.

chatgpt

Instaliranje dodataka ChatGPT-a

Iako možete koristiti značajke pregledavanja bez ikakvog dodatnog rada, zapravo morate aktivirati dodatke koji su vam potrebni u načinu rada za korištenje dodataka. Nakon što odaberete verziju dodataka GPT-4, vidjet ćete da vam piše: “Nijedan dodatak nije omogućen”. Kako biste omogućili određene dodatke, kliknite na padajuću strjelicu koja se nalazi desno od teksta “Nijedan dodatak nije omogućen” i nakon toga odaberite “Trgovinu dodataka” ili ”Plugin Store”.

ChatGPT će vas informirati o tome kako dodaci rade. Imajte na umu da ih ne kontrolira OpenAI i mogu poslati dijelove vašeg ChatGPT razgovora. Na kraju, imajte na umu da će ChatGPT sam odabrati kada će koristiti dodatke tijekom razgovora, na temelju dodataka koje ste omogućili. Kliknite na ”OK” kako biste nastavili. Odaberite dodatke koje želite koristiti i kliknite “Instaliraj”, kako biste ih instalirali za svoj ChatGPT račun. Ovdje također možete deinstalirati dodatke sa svog računa.

Zatvorite trgovinu dodataka kada završite s aktivnostima. Sada biste trebali vidjeti male ikone koje predstavljaju vaše aktivne dodatke ispod opcije “GPT-4” na vrhu stranice. Kliknite na padajući izbornik pokraj ovih ikona kako biste vidjeli koje su aktivne i uključite i isključite dodatke. Odavde također možete pristupiti trgovini dodataka. Ako ste sve dobro napravili, ChatGPT može početi koristiti dodatke.

Kako zajedno s ChatGPT-om koristiti mogućnost pregledavanja interneta?

Kako biste pokrenuli značajku pregledavanja internetskog sadržaja, postavite pitanje za koje su potrebne informacije temeljene na internetu, poput “Koje je najnovije ažuriranje o OpenAI?” ili “Tko je ove godine osvojio Ligu nacija?”. ChatGPT će prikazati tekst “Pregledavanje interneta…” i pokušat će pronaći informacije za vas.

Kako koristiti dodatke zajedno s ChatGPT-em?

Nakon što se dodaci aktiviraju u vašim postavkama, možete dati upute ChatGPT-u kako bi upotrijebio određeni dodatak, kako bi obavio ono što od njega očekujete. Na primjer, možete upisati “Koristite Wolfram kako bi izračunao trenutnu udaljenost između Zagreba i Splita”. ChatGPT će vas obavijestiti koji je dodatak koristio prilikom izračuna te udaljenosti.

Ono što ovdje treba imati na umu jest činjenica da ChatGPT neće replicirati standardno iskustvo, koje korisniku nudi pregledavanje putem standardnog internetskog preglednika. Umjesto predstavljanja cijele internetske stranice, ChatGPT će zapravo pokušati što je bolje moguće prikazati sadržaj stranice u razgovornom tonu, fokusirajući se na informacije, koje su relevantne za onaj upit kojeg ste dali ChatGPT-u.

U kojim situacijama je dobro koristiti pregledavanje interneta putem ChatGPT-a?

S funkcijom pregledavanja internetskog sadržaja, ChatGPT sada može pretraživati sav sadržaj na internetu, kako bi dohvatio trenutne informacije. Bilo da se radi o najnovijim naslovima vijesti, sportskim rezultatima ili podacima o određenoj temi, umjetna inteligencija može pristupiti internetu kako bi pronašla odgovore. To još više proširuje mogućnosti onoga što možete učiniti. Temeljni model možda je “zapeo” u 2021. iz perspektive znanja, ali važno je za znati da ChatGPT može pregledavati internet kako bi pronašao ažurnije informacije, baš kao i Bing Chat.

FiscalNote

Kada je dobro koristiti dodatke za ChatGPT?

Dodaci koji se mogu koristiti sa ChatGPT-om su u biti alati koji omogućuju integraciju ChatGPT-a sa uslugama trećih strana. To znači da dodaci, kao i što sama riječ kaže, dodatno proširuju spektar mogućnosti ChatGPT-a. Bilo da provjeravate tržišta, računate ili pregledavate ponude za kupovinu, ovi podaci mogu biti vrata za vas kao korisnika mnogim mogućnostima koje možete dodatno istraživati uz pomoć ChatGPT-a.

Prema informacijama o dodacima, koji su dostupni na OpenAI blogu, brojni dodaci pomažu ChatGPT-u u boljem obavljanju onoga što od njega vi kao korisnik želite. Na primjer, Wolfram mu, daje dodatne računalne i matematičke mogućnosti. FiscalNote nudi pristup skupovima podataka u pravne, političke i regulatorne svrhe. Sigurni smo da će se popis s vremenom proširiti, ali za sada možete provjeriti početne dodatke na blogu OpenAI-ja ili pregledavanjem gore spomenute trgovine dodataka.

Uvođenje značajki pregledavanja internetskog sadržaja i dodataka u ChatGPT Plus označava značajan napredak, u pogledu jačanja i upotrebljivosti tehnologije umjetne inteligencije. S pristupom internetu i specijaliziranim dodacima, OpenAI je ovime uvelike povećao mogućnosti, koje korisnik može koristiti tijekom korištenja ChatGPT-a.pcchip.hr