Skip to content

Korištenje Android aplikacija na Windowsima 11 postaje još bolje! Sada je moguće dijeliti mape i datoteke na Windowsima s Android telefonom.

koristenje-android-aplikacija-na-windowsima-11-postaje-jos-bolje!-sada-je-moguce-dijeliti-mape-i-datoteke-na-windowsima-s-android-telefonom.

Windows Subsystem za Android (WSA) na Windowsima 11 omogućuje korištenje Android aplikacija na računalu. Ova je značajka plasirana krajem 2021. godine, no nekako i dalje nije prepoznata među korisnicima. Unatoč tome, Microsoft kontinuirano unaprjeđuje WSA, a nova nadogradnja koja je izašla ovih dana omogućuje zaista sjajnu stvar. U potpunosti je olakšano korištenje mapa i datoteka na Windowsima unutar Android aplikacija.

Dijeljenje Windows mapa

Windows Subsystem za Android na Windowsima 11 sada podržava dijeljenje datoteka, što znači da je korisnicima omogućeno korištenje Windows mapa unutar Android aplikacija. Na primjer, vaša „Pictures“ mapa na Windowsima sada se može dijeliti putem Windows Subsystema za Android kako bi vam bilo lakše uređivati fotografije unutar pojedine Android aplikacije.

S novom Microsoftovom nadogradnjom također se dodala mogućnost prijenosa datoteka pomoću „drag-and-drop“ metode ili kopiranja te naknadnog lijepljenja.

Dodatne značajke

Najnovija verzija Windows Subsystema za Android uključuje sigurnosna ažuriranja za Android 13, ažuriranu verziju Chromium Webviewa te razna druga poboljšanja.

Popis svih novih značajki:

  • mogućnost dijeljenja datoteka i mapa
  • prijenos datoteka pomoću „drag-and-drop“ metode ili kopiranja te naknadnog lijepljenja
  • napravljen redizajn Windows Subsystema za Android koji uključuje prikaz svih instaliranih Android aplikacija
  • omogućavanje aplikacija koje imaju specificiran android.hardware.type.pc u svom manifestu
  • poboljšanja Wi-Fi API kompatibilnosti
  • poboljšanja kompatibilnosti hardvera kamera
  • sigurnosno ažuriranje Linux kernela
  • ažuriranje Chromium WebViewa na zadnju verziju 113
  • sigurnosna ažuriranja Androida 13.

Oni koji još uvijek nisu koristili Windows Subsystem za Android svakako bi to trebali učiniti jer zaista funkcionira izvrsno, a s novim ažuriranjem koje korisnicima omogućuje dijeljenje Windows datoteka i mapa stvari bi trebale postati mnogo praktičnije i sada nema prepreke za razmjenu sličnih sadržaja između vašeg računala i pametnog telefona.

Amazon Appstore je najjednostavniji način za preuzimanje Android aplikacija na Windowse, no isto se može učiniti i nekim zaobilaznim putevima. Jednom kad preuzmete željene aplikacije, sada više nema prepreke da u njima koristite mape i datoteke sa svog Windows 11 računala.

Više o novoj nadogradnji Windows Subsystema za Android možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept