Microsoft ima rješenje kako da poveća rezoluciju videa u Microsoft Edgeu

microsoft-ima-rjesenje-kako-da-poveca-rezoluciju-videa-u-microsoft-edgeu

Pojedini korisnici Canary verzije Microsoft Edgea mogu pristupiti eksperimentalnoj tehnologiji pod nazivom VSR (Video Super Resolution). Radi se tu o eksperimentalnoj tehnologiji za povećanje kvalitete videa koja koristi AI za povećanje rezolucije videa niske kvalitete.

Cilj najavljene tehnologije je ukloniti artefakte i poboljšati rezoluciju videa. Naravno, postoje određeni zahtjevi koje morate ispuniti kako bi cijela stvar radila. Za početak, morate imati Nvidia RTX grafičku karticu iz serije 20, 30, 40 ili AMD Radeon od RX 5700 do RX 7800.

Što se tiče prijenosnih računala, VSR će raditi, ali će morati biti povezani na izvor napajanja. Također, ako koristite prijenosno računalo koje ima hibridnu grafiku, morat ćete prilagoditi odgovarajuće postavke tako da Edge koristi namjenski GPU.

VSR će raditi samo na videima koji se reproduciraju u rezoluciji nižoj od 720p, s tim što visina i širina videa moraju biti veće od 192 piksela. a sam video ne smije biti zaštićen DRM (Digital Rights Management)  tehnologijama kao što je PlayReady, Widevine.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top