skip to Main Content
Microsoft ima rješenje kako da poveća rezoluciju videa u Microsoft Edgeu
Microsoft-ima-rjesenje-kako-da-poveca-rezoluciju-videa-u-microsoft-edgeu

Pojedini korisnici Canary verzije Microsoft Edgea mogu pristupiti eksperimentalnoj tehnologiji pod nazivom VSR (Video Super Resolution). Radi se tu o eksperimentalnoj tehnologiji za povećanje kvalitete videa koja koristi AI za povećanje rezolucije videa niske kvalitete.

Cilj najavljene tehnologije je ukloniti artefakte i poboljšati rezoluciju videa. Naravno, postoje određeni zahtjevi koje morate ispuniti kako bi cijela stvar radila. Za početak, morate imati Nvidia RTX grafičku karticu iz serije 20, 30, 40 ili AMD Radeon od RX 5700 do RX 7800.

Što se tiče prijenosnih računala, VSR će raditi, ali će morati biti povezani na izvor napajanja. Također, ako koristite prijenosno računalo koje ima hibridnu grafiku, morat ćete prilagoditi odgovarajuće postavke tako da Edge koristi namjenski GPU.

VSR će raditi samo na videima koji se reproduciraju u rezoluciji nižoj od 720p, s tim što visina i širina videa moraju biti veće od 192 piksela. a sam video ne smije biti zaštićen DRM (Digital Rights Management)  tehnologijama kao što je PlayReady, Widevine.pcchip.hr

104

Vezani članci

sto-je-doxware-i-je-li-opasan?

Što je Doxware i je li opasan?

Zlonamjerni softver (malware) ne postoji samo u jednom obliku. Danas postoji više vrsta zlonamjernih softvera koji vas izlažu opasnosti, uključujući...

Back To Top
Search