skip to Main Content
Microsoft pauzira ažuriranje Windows 11 22H2 zbog problema s igranjem
Microsoft-pauzira-azuriranje-windows-11-22h2-zbog-problema-s-igranjem

Nvidia je već izdala popravak za smanjenje performansi igara, ali Microsoft još uvijek mora riješiti glavni uzrok.

Microsoftovo ažuriranje za Windows 11 22H2 pokrenuto je za širu javnost krajem prošlog mjeseca i donijelo je nekoliko novih značajki i ispravke nekih grešaka. Međutim, nedugo nakon što je ažuriranje za Windows 11 22H2 objavljeno, korisnici Nvidia GeForcea požalili su se na spore i nestabilne brzine kadrova (fps) u igrama, kašnjenja i nedovoljnu iskorištenost CPU-a.

Microsoft je saslušao sve pritužbe i poduzima korake za ograničavanje utjecaja problema s performansama na korisnike Windowsa 11 koji još nisu preuzeli najnovije ažuriranje. Tvrtka je priznala da bi “neke igre i aplikacije mogle imati niže performanse od očekivanih ili zastajkivanje na Windows 11, verzija 22H2.”

Prema Microsoftu, softverska pogreška uzrokuje da aplikacije i igre koje se oslanjaju na GPU pokreću značajke za otklanjanje pogrešaka kojih zapravo nema. Nažalost, ovaj bug uzrokuje nagle padove performansi koje igrači vide u svojim omiljenim igrama.

Sa svoje strane, Microsoft kaže da je privremeno zaustavio ažuriranja na Windows 11 22H2 za konfiguracije sustava na koje utječe problem. Dakle, ako već niste instalirali Windows 11 22H2, on neće biti gurnut u vaš sustav putem Windows Updatea dok Microsoft ne smatra da je problem riješen. Microsoft također upozorava da ne koristite sami ove nadogradnje pomoću Alata za stvaranje medija ili gumba “Ažuriraj sada” u Windows Updateu kako bi se zaobišla ova zaštita Windows Update.

Ako ste već instalirali ažuriranje za Windows 11 22H2, Microsoft daje općenite smjernice kako osigurati da vaše igre i aplikacije budu ažurne. Tvrtka je također izjavila, “radimo na rješenju i osigurat ćemo ažuriranje u nadolazećem izdanju.” Međutim, Microsoft nije dao vremenski okvir za softversko rješenje ovog problema.

Dok Microsoft radi u pozadini kako bi riješio temeljne probleme s igranjem Windows 11 22H2, Nvidia je već izdala GeForce Experience softver koji rješava ovaj problem.

Piše: Zlatko Knezićpcchip.hr

57

Vezani članci

Back To Top
Search