Microsoft popravlja Windows 11 bug koji je uzrokovao zapinjanje igara

microsoft-popravlja-windows-11-bug-koji-je-uzrokovao-zapinjanje-igara

Tvrtka donosi najnoviji popravak greške za Windows 11 22H2 putem neobavezne funkcije ažuriranja OS-a.

Microsoft je konačno riješio problem u ažuriranju Windows 11 22H2 koji je uzrokovao spore performanse za određene igre i aplikacije.

U utorak je tvrtka objavila popravak kroz novo ažuriranje kodnog imena KB5020044. U bilješkama o novom ažuriranju, Microsoft spominje da ažuriranje “adresira problem koji utječe na neke igre i aplikacije. Ovaj problem povezan je sa značajkama za otklanjanje pogrešaka izvedbe GPU-a. Greška koja smanjuje očekivane performanse igre.”

Redmond je prvi put upozorio korisnike o bugu 10. studenog na stranici za podršku. Iz nekog razloga, ažuriranje Windows 11 22H2 može pokrenuti dodatne softverske procese za otklanjanje pogrešaka tijekom igranja, što može rezultirati padom performansi, uključujući zastajkivanje igre.

Tvrtka nije objasnila točan uzrok pogreške ili koje su specifične igre zahvaćene. Ali problem je bio dovoljno ozbiljan da je Microsoft zaustavio izdavanje ažuriranja Windows 11 22H2 za pogođene uređaje pogotovo što je još uvijek prihvaćanje novog operativnog sustava i dalje relativno nisko. Prema Steamovoj hardversko-softverskoj anketi, samo 23% igrača na platformi usvojilo je Windows 11. U međuvremenu, Windows 10 dominira s udjelom od gotovo 69%.

Tako je tek 22. studenoga tvrtka počela djelomično uklanjati blokadu novi ažuriranja za Windows 11 kako bi riječila ovaj problem sa igrama. Konkretno, Microsoft je izjavio: “Zaštita… je ažurirana kako bi zaštitila samo Windows uređaje koji imaju na malom broju igara i aplikacija ovaj problem.”

Korisnici na Windows 11 22H2 mogu preuzeti popravak kao neobavezno ažuriranje. To uključuje odlazak na Postavke > Ažuriranje i sigurnost > Windows Ažuriranje. U odjeljku Izborna ažuriranja trebala bi postojati veza za preuzimanje i instaliranje ažuriranja. Izdanje za pregled KB5020044 također sadrži niz drugih ispravaka programskih pogrešaka i poboljšanja za ubrzavanje performansi.

Piše: Zlatko Knezićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top