Microsoft prestaje s razvojem i podrškom za WordPad nakon 28 godina

microsoft-prestaje-s-razvojem-i-podrskom-za-wordpad-nakon-28-godina

Microsoft je objavio da nakon 28 godina postojanja, WordPadu je došao kraj. WordPad se više neće ažurirati i bit će uklonjen u budućem ažuriranju Windowsa. Nije objavljeno kada će pogreb biti održan, no Microsoft predlaže korisnicima da prijeđu na Microsoft Word za stvaranje i uređivanje obogaćenih tekstualnih dokumenata kao što su .doc i .rtf datoteke i koriste Windows Notepad za rad s dokumentima s običnim tekstom kao što su .txt datoteke.

Microsoft uvjerava da nema razloga da budemo iznenađeni ili možda tužni, jer program  već dugo nije doživio neka relativno velika poboljšanja, a po funkcionalnostima je bio daleko iza alternativa.

Veza između WordPada i Windowsa datira još od 1995. godine, kada je WordPad je došao kao dio Windowsa 95 i od tada je prisutan u svakoj verziji Windowsa, pružajući osnovne mogućnosti uređivanja teksta s podrškom za RTF, DOC, ODT i druge popularne formate.

Hoće li vam nedostajati WordPad ili ste već pronašli alternativu?pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top