Najbolje Microsoftove Android aplikacije koje bi svatko trebao isprobati

najbolje-microsoftove-android-aplikacije-koje-bi-svatko-trebao-isprobati

Microsoft je tehnološki div današnjice i pomalo je iznenađujuće da se njegove Android aplikacije rijetko spominju. Svi znamo da Google u tom području svakako prednjači na tržištu, ali Microsoft ima niz sjajnih Android aplikacija koje mogu biti iznimno korisne.

Može se reći da je razlog tome činjenica što je Microsoft pažnju usmjerio na business aplikacije koje imaju nešto manju popularnost i da njegova ponuda aplikacija ima svoje alternative u Google Play Storeu koje korisnici očito više preferiraju.

Zbog toga u nastavku donosimo popis najboljih Microsoftovih Android aplikacija koje su besplatne te su nepravedno stavljene sa strane.

Microsoft Lens

  1. Microsoft Lens

Microsoft Lens je vrlo produktivna aplikacija koja služi za skeniranje slika i njihovo konvertiranje u popularne formate. Skenirati može razne vrste tekstova, što uključuje i rukopisne. Poslije skeniranja se dobivene slike mogu spremiti u formate kao što su PDF, DOCX, XLSX ili PPT.

Microsoftovi proizvodi izvrsno su sinkronizirani pa se spremanje skeniranih datoteka i slika u Microsoft Lensu može izvršiti na OneDrive. Spremljeni sadržaj kasnije možete bez problema koristiti na ostalim vašim uređajima.

U ovom području neke popularne aplikacije za skeniranje imaju više korisnika, no ako ste Windows korisnik Microsoft Lens će biti izvrstan alat za vas.

Microsoft Lens preuzmite na sljedećoj poveznici.

Microsoft Translator

  1. Microsoft Translator

Danas je Google Translate alat sinonim za brzo online prevođenje tekstova i daleko je najviše u upotrebi. S Microsoft Translatorom mogli ste se upoznati ako koristite novije inačice Microsoft Worda, no za ovaj alat postoji i zasebna aplikacija.

Microsoft Translator je aplikacija za prevođenje koja ima podršku za više od 70 jezika. Možete ju koristiti za offline prevođenje, a također imate mogućnost prevođenja rečenice putem glasovnog unosa. Možete prevoditi tekst koji je natipkan te tekst koji se nalazi na slikama.

Sjajni dodatak Microsoft Translatora je mogućnost prevođenja razgovora preko različitih uređaja. Razgovor može biti između dvaju sudionika ili u grupi, a korištenje ove značajke je iznimno korisno kod prezentacija za širi auditorij.

Microsoft Translator preuzmite na sljedećoj poveznici.

Microsoft To-Do

  1. Microsoft To Do

Microsoft To Do je aplikacija za upravljanje zadacima. Omogućuje postavljanje podsjetnika za zadatke ili obaveza koje morate napraviti, izrađivanje bilješki za važne stvari te planiranje događaja. Aplikacija se odmah povezuje s vašim Outlook korisničkim računom pa će prikazati poruke označene zastavicom te se u nju mogu unositi podsjetnici ili zadani rokovi izravno iz Outlooka.

Microsoft To Do aplikacija ima vrlo dobru integraciju s ostalim Microsoftovim servisima te ćete s njom na lak način organizirati zadatke i njima upravljati na različitim servisima i uređajima. Možete joj pristupiti s vašeg telefona ili računala te slobodno „zakačiti“ datoteke uz zadatke koje morate obaviti.

Microsoft To Do preuzmite na sljedećoj poveznici.

Microsoft Planner

  1. Microsoft Planner

Microsoft Planner je aplikacija za upravljanje projektima i zadacima vašeg tima. Omogućuje kolaboraciju i učinit će da odrađivanje zajedničkih zadataka postane efektivnije.

S ovom aplikacijom možete organizirati nove planove, upravljati zadacima i stavljati njihove rokove, davati kolegama određene zadatke i još mnogo toga. Ima vrlo praktično sučelje pa je vizualno postavljanje planova i zadataka iznimno lako. Ostali članovi tima u svakom trenutku mogu vidjeti nove obavijesti te tijek odvijanja planova i zadataka u obliku statusa ili grafova.

Microsoft Planner preuzmite ovdje.

Microsoft Family Safety

  1. Microsoft Family Safety

Microsoft Family Safety je korisna aplikacija za roditelje. Omogućuje zaštitu djece od nepoželjnih online sadržaja pomoću roditeljske kontrole.

S ovom aplikacijom možete pratiti djetetove online aktivnosti i vrijeme provedeno ispred ekrana te omogućiti ili blokirati određene aplikacije ili igre.

Microsoft Family Safety daje mogućnost da članovi obitelji ostaju povezani offline pomoću dijeljenja lokacije. Značajka praćenja lokacije isto tako omogućuje pregled posjećenih mjesta članova obitelji te se mogu dobivati obavijesti kad član obitelji stigne na lokaciju ili s nje otiđe.

Aplikacija generira i izvještaje o vožnji pa možete dobiti podatke o najvećoj brzini kretanja, korištenju telefona, upotrijebljenim rutama itd.

Microsoft Family Safety preuzmite na sljedećoj poveznici.

msn vrijeme

  1. MSN Weather

MSN Weather je sjajna aplikacija za vrijeme. Pruža aktualne prognoze vremena unutar jednog sata, dana, tjedna ili deset dana. Korisnik može postaviti upozorenja za neočekivane ili neobične vremenske uvjete.

Za detaljniji prikaz informacija mogu se pregledati dostupne karte. One pokazuju kretanje temperature, vlažnosti, oborina, UV zračenja i mnogih drugih elemenata. Aplikacija uz to prikazuje izlazak i zalazak sunca ovisno o vašoj lokaciji i na popis se može dodati više mjesta i gradova čija se vremenska prognoza može pratiti dok putujete.

MSN Weather preuzmite ovdje.

Microsoft-edge

  1. Microsoft Edge

Google Chrome se uglavnom automatski koristi na Android telefonima, no stvarno bi mogli isprobati Microsoft Edge aplikaciju.

Prednost Microsoftovog web preglednika je što ima izvrsnu integraciju s ostalim Microsoftovim servisima i ima mnogo korisnih značajki za surfanje webom – slanje tabova na druge uređaje i platforme, izrada screenshota iz početnog sučelja, ugrađeni ad-blocker itd. S Edgeom možete bez problema sinkronizirati lozinke, povijest, omiljene stranice, bookmarkse i ostale podatke online aktivnosti na većem broju uređaja.

Korištenje Microsoft Edgea se svakako preporučuje ako ste Windows korisnik i sigurni smo da će vam olakšati mnoge stvari te da će se izvrsno uklopiti u vaše potrebe.

Microsoft Edge preuzmite na sljedećoj poveznici.

  1. Remote Desktop

Remote Desktop je korisna aplikacija koja omogućuje povezivanje s vašim desktopom tijekom korištenja Android uređaja. Pomoću pametnog telefona moći ćete pristupiti svojem računalu kada ste na nekom udaljenom mjestu.

Aplikacija omogućuje i spajanje na virtualne aplikacije pa tako ćete, na primjer, nekome moći pomoći s problemima na uređaju ili kad ima poteškoće sa spajanjem na mrežu.

Ostvareno povezivanje putem Remote Desktop aplikacije je sigurno i nitko neće moći kompromitirati vaš uređaj dok je u tom modu.

Koristan dodatak je što aplikacija podržava audio i video streamanje te dijeljenje međuspremnika između više uređaja.

Remote Dekstop preuzmite ovdje.

Microsoft je zadnjih godina mnogo rada uložio u kvalitetu svojih usluga pa aplikacije koje smo naveli nemojte promatrati kao manje kvalitetne varijante u odnosu na one unutar Google Play Storea. Radi se o iznimno kvalitetnim aplikacijama koje imaju svoje prednosti i koje će idealno poslužiti ako želite smanjiti ovisnost o Googleovim servisima bez gubitka kvalitete.

Piše: Ervin Mičetićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top