Najbolji antivirusni programi koji su danas dostupni na tržištu!

najbolji-antivirusni-programi-koji-su-danas-dostupni-na-trzistu!

Antivirusni softver je gotovo jednako ključan kao operativni sustav osobnog računala. Čak i ako poznajete prijetnje i prakticirate izuzetan oprez, neke nestašluke jednostavno nije moguće spriječiti bez pomoći AV programa ili potpunog antivirusnog paketa.

Možete, na primjer, posjetiti web stranicu koja nenamjerno prikazuje zlonamjerne oglase. Ili slučajno kliknite na phishing email. Ili vas pogodi nepoznata prijetnja, dogodi vam se neka čudna grješka u sustavu Windows, vašem pregledniku ili instaliranom programu, koja daje hakerima ulazak u vaš sustav.

Ne sugeriramo da je sigurnosni softver na računalu siguran. Na primjer, antivirusni softver često ne može učiniti mnogo da zaustavi eksploatacije nultog dana. Ali može otkriti kada se neotkrivena ranjivost koristi za instaliranje drugih neugodnih stvari, poput ransomwarea, na vaše računalo. Svi koji aktivno koriste e-poštu, kliknu na veze i preuzimaju programe imat će koristi od antivirusnog paketa.

Za najbolju zaštitu od različitih, internetskih prijetnji treba vam najbolji mogući antivirusni program! Koji su to najbolji antivirusni programi, koje danas možete pronaći na internetu, pročitajte u ovome članku!

Norton 360 Deluxe

Norton 360 Deluxe

Norton Security Premium više ne postoji, ali naš izbor za najbolji AV ostao je u obitelji, s Norton 360 Deluxe. Nema puno temeljnih promjena u paketu u usporedbi s prethodnim iteracijama, što također znači da je jednako solidan. Cijene sada pokrivaju manje uređaja, ali dobivate dobar broj dodatnih značajki kao što su Dark Web Monitoring i VPN pristup, što u cijelosti čini izvrsnu vrijednost.

Avast One

Avast One

Avast je stvarno poboljšao svoju igru s ovim vrhunskim proizvodom. Avast One paket nudi poboljšani dizajn, izvrsne performanse i još više značajki koje pomažu nadoknaditi njegovu premium cijenu. Individualni plan obuhvaća pet uređaja.

AVG Internet Security

AVG Internet Security

AVG Internet Security izvrsno štiti vaše računalo, čak i ako bi njegovo sučelje moglo izdržati sjaj. Ipak, s neograničenim instalacijama za 70 USD godišnje, teško je nadmašiti ovo popularno sigurnosno rješenje kada je u pitanju vrijednost.

Trend Micro Maximum Security

Trend Micro Maximum Security

Mnogi antivirusni paketi stvaraju sučelje koje je što jednostavnije za korisnike da ga razumiju, ali ponekad softver postane previše ogoljen. Zato je naša preporuka za početnike Trend Micro Maximum Security.

Ovaj antivirusni paket, koji pruža zaštitu visoke ocjene, uspostavlja lijepu ravnotežu između složenosti i jednostavnosti: četiri ikone kategorija na vrhu omogućuju vam da zaronite dublje u paket, ali ako je sve što trebate učiniti je skeniranje, ta je opcija upravo tu u središte sučelja. Općenito, bez obzira što trebate učiniti u Maximum Security, sučelje vam ne ostavlja prostor za nagađanje.

McAfee Total Protection

McAfee Total Protection

Sa svojom najnovijom verzijom, McAfee stavlja naglasak na identitet i privatnost. Iako i dalje nudi zaštitu od zlonamjernog softvera zaštitnog znaka, značajke poput usluge zaštite identiteta i VPN-a za prikrivanje onoga što pregledavate na internetu, kao i provjera ažuriranja aplikacija rješavaju današnje dodatne probleme.

Panda Dome Complete

Panda Dome Complete

Svi deluxe antivirusni paketi nude dodatne alate kao dio svog paketa, ali ako bismo morali odabrati onaj koji se ističe u tom pogledu, to bi bio Panda Dome Complete. Ima uobičajene uslužne programe za održavanje računala kao što su alat za defragmentaciju diska za tvrde diskove i upravitelj aplikacija za pokretanje.

Ali također ima vlastitu VPN ili virtualnu privatnu mrežu, skeniranje Wi-Fi mreže, monitor procesa, virtualnu tipkovnicu, značajku kontrole aplikacije i još mnogo toga. Također olakšava pronalaženje svega, jer koristi sučelje s pločicama na jednom zaslonu, a zaštita je također dobra. Doduše, platit ćete više za Panda Dome Complete od nekih drugih vrijednih AV programa, ali nudi puno dobrih stvari za napredne korisnike.

Windows Security

Windows Security

Ako koristite Windows operativni sustav, zašto dodavati nešto drugo? Ako njegov ugrađeni sigurnosni paket, Windows Security, radi jednako s najboljim besplatnim AV opcijama, kao što i jest slučaj, što će reći mnogi korisnici, zašto dodati dodatnu prtljagu programa treće strane?

Naravno da bi drugi antivirusni programi mogli ponuditi neznatno bolju zaštitu, ali ne dovoljnu da nadmašuju praktičnost povezivanja s Microsoftovom domaćom ponudom. Windows Seucrity također ima zaštitu od ransomwarea, što mnoge besplatne opcije nemaju. Osim toga, izbjegavate neugodnost redovitih obavijesti o nadogradnji paketa trećih strana.

Na koje stvari treba obratiti pozornost kod potrage za adekvatnim antivirusnim, programskim sučeljem?

Postoje tri osnovna zahtjeva koja su potrebna za antivirusni paket:

  • Visoka stopa otkrivanja zlonamjernog softvera i drugih prijetnji
  • Mali utjecaj na resurse sustava
  • Sučelje jednostavno za korištenje

Međutim, to nije sve što treba uzeti u obzir. Ovih dana mnogi sigurnosni paketi dolaze s dodacima, kao što su usluga sigurnosnog kopiranja vaših najvažnijih datoteka, Android aplikacije za mobilnu sigurnost, napredniji vatrozid, značajke zaštite obitelji (čitaj: ograničenje za djecu) i pravo korištenja programa na više računala. Trebate li te dodatke ovisi o vašoj osobnoj situaciji.

antivirus programi

Kako pravilno ispitati kvalitetu nekog antivirusnog sučelja?

Prvo je potrebno pogledati korisničko sučelje, kako bismo utvrdili koliko je jednostavno ili komplicirano. Olakšava li sučelje pristup bitnim alatima poput skeniranja računala i upravitelja lozinki, na primjer, ili je sve zakopano pod više klikova? Postoje li elementi koji izgledaju kao da bi se trebali kliknuti, ali nisu? Jesu li upozorenja interaktivna ili isključivo informativna i ima li to smisla u kontekstu?

Također je potrebno ispitati i kvalitetu značajki, koje antivirusni programi nude. Svaki dobar antivirusni paket trebao bi imati osnove poput skeniranja i zaštite u stvarnom vremenu, ali mnogi dobavljači nude elemente koji nadilaze osnovnu sigurnost poput upravitelja lozinki ili vatrozida. Pokušavamo razlučiti je li neka od ovih dodatnih značajki posebno korisna ili samo ukrasi koji izgledaju lijepo, ali nemaju praktičnu svrhu.

Sve u svemu, ako neki antivirusni program košta puno novca ili ako se reklamira kao program s mnogo dodatnih alata, to ne znači automatski da se radi o jednom od najboljih, antivirusnih programa. Mnogo se faktora treba uzeti u obzir, Isto tako, ovisi puno toga i o osobnim ukusima korisnika. Nekim korisnicima ne smeta prenatrpano korisničko sučelje antivirusnog sustava, s mnoštvom dodatnih opcija, dok će drugima to biti problem. Neki također ne žele izdvajati velike svote novca za svoje antivirusne programe, dok drugima nije problem izdvojiti 50 USD godišnje na pretplatu za korištenje antivirusnog programa. No smatramo da su programi koje smo naveli gore u članku najbolji od najboljih što tržište nudi u ovom trenutku.



pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top