Najbolji programi za uređivanje slika za Windows 11 dostupni u 2022. godini

najbolji-programi-za-uredjivanje-slika-za-windows-11-dostupni-u-2022.-godini

Želite pronaći dobar softver za uređivanje fotografija u sustavu Windows 11? Donosimo pregled 10 pouzdanih aplikacija za uređenje fotografija, koje možete brzo savladati bez teških priručnika.

Nećemo spominjati popularne programe poput Photoshopa, Lightrooma ili GIMP-a jer ih većina ljudi poznaje. Iako se ova recenzija fokusira na softver za uređivanje fotografija za Windows, spomenut ćemo i nekoliko online editora uređivača fotografija koje možete koristiti i na drugim operativnim sustavima. Pa krenimo redom, ovo su najbolji programi za uređivanje fotografija:

PhotoWorks

1. PhotoWorks

Želite jednostavan, ali moćan program za uređivanje slika u Windowsima 11 koji ne zahtijeva osnovno znanje o postprodukciji fotografija? PhotoWorks je baš to i još mnogo više. Ovaj softver sa ugrađenom umjetnom inteligencijom sadrži sve bitne alate za uređivanje i poboljšanje vaših fotografija. Osim toga, većina ovih značajki je automatska ili ih možete primijeniti brzim komandama.

Profesionalni alati koji se lako primjenjuju uključuju koriđtenje krivulja, 3D LUT-a kao i prikazivanje različitih tonova boje. Ova softver također ima praktične alate za retuširanje portreta i oblikovanje tijela. Želite naglasiti obline modela ili učiniti njihovo tijelo vitkijim na fotografiji? To možete lako učiniti unutar ovog programa.

Ako samo želite uljepšati svoje fotografije, PhotoWorks ima raznoliku kolekciju filtara, efekata, okvira i naljepnica koje će vam pomoći da ukrasite svoje fotografije. Ljubitelji fotografije također će cijeniti način skupne obrade koji vam omogućuje uređivanje desetaka slika, poboljšavajući ih, ukrašavajući uz mogužnost ostovremenog stavljajnja vodenih žigova. PhotoWorks je lagan alat i zato radi glatko na Windowsima 11, 10, 8, pa čak i starijim verzijama. Osim toga, poprilično je pristupačan u usporedbi s konkurencijom s cijenom od 19,25 dolara za standardni paket. Ako želite najprije isprobati funkcionalnost ovog programa, to možete učiniti unutar besplatnog probnog razdoblja.

Skylum Luminar AI

2. Skylum Luminar AI

Luminar je još jedan uređivač fotografija pokretan umjetnom inteligencijom koji korisniku omogućuje većinu uređivanja uz pomoć jednostavnog klizača, kojim podešavate jasnoću fotogarfije, svjetlinu, kontrast itd. Sve to, zajedno s intuitivnim sučeljem i praktičnim opcijama pregleda, čini ovaj program prilagođenim početnicima kao i za profesionalce u tom području. Jedna od najistaknutijih značajki ovog uređivača je njegov pojačivač neba s AI-om. Ne znate gdje započeti uređivanje vaše fotografije? Samo pokrenite “pojačivač” neba i program će automatski predložiti što biste mogli popraviti.

Jedan od nedostataka ovog moćnog programa je njegov paket za retuširanje portreta koji još treba poboljšati jer korisnici često imaju poteškoća s njegovim alatima za kloniranje slike. Unatoč tome, Skylum Luminar savršen je posrednik između Adobe Photoshopa i Lightrooma, zahvaljujući svom praktičnom sustavu slojeva i maskama. Ovaj program za uređivanje slika ima čak i “pluginove” za Lightroom i Photoshop za lakšu integraciju. Program možete dobiti s doživotnom licencom ili privremenom pretplatom.

PicMonkey

3. PicMonkey

Želite li da vaš Windows 11 uređivač slika bude ujedno i alat za brendiranje vaših društvenih medija? Isprobajte PicMonkey, koristan online uređivač za influencere. Uz uređivanje vaših fotografija – obrezivanje, rotiranje, dodavanje raznig filtera slike, ukrašavanje i retuširanje portreta – pomoći će u stvaranju zanimljivih publikacija na društvenim mrežama i reklama za vaše proizvode. PicMonkey također ima alat za kolaž fotografija za izradu prekrasnih postera i čestitki s vašim slikama i raznolike predloške s idejama za grafički dizajn.

Ovaj online uređivač fotografija podržava sve formate slika popularne ovih dana – za objavljivanje na Pinterestu, Instagramu, YouTubeu, Facebooku, Snapchatu itd. Mnoge značajke PicMonkeyja dostupne su unutar osnovnog plana. Za pristup naprednim značajkama kao što je Branding Kit, morate kupiti Pro ili Business pretplatu.

Fotor

4. Fotor

Fotor je još jedan online uređivač fotografija dostupan kao besplatna aplikacija za vašu radnu površinu. Ima pohranu temeljenu na oblaku, tako da se možete vratiti uređivanju svojih slika u bilo kojem trenutku i raditi na njima na više platformi. Sučelje ovog Windows 11 uređivača fotografija je samo po sebi jednostavno i lako razumljivo, tako da nećete morati trošiti sate i sate na svladavanje osnovnih naredbi. Osim toga, postoji i mnogo tutorijala dostupnih na internetu.

Osim paketa za uređivanje fotografija s osnovnim značajkama, program nudi retušer portreta, komplet za markiranje, alat za izradu kolaža i razne dekorativne elemente: naljepnice, okvire, natpise, oblike, filtere itd. Želite li uštedjeti vrijeme na stvaranju objave na društvenim mrežama? Upotrijebite gotove predloške programa i atraktivne ideje za grafički dizajn ili dovršite svoje publikacije Fotorovim jednostavnim alatima za kreiranje sadržaja.

Pixlr

5. Pixlr Editor

Pixlr je jedan od najboljih softvera za uređivanje fotografija za Windows 11 koji radi na brojnim platformama i koristi umjetnu inteligenciju. Ima mobilnu, desktop i online verziju. Sve verzije dolaze besplatno i nude beskrajne mogućnosti: osnovne značajke za uređivanje, korekciju boja, preklapanje fotografija, uklanjanje pozadine, filtere, mnoštvo efekata i predloške foto kolaža. Osim toga, uređivač ima jednostavno i prilagodljivo sučelje, podržava maske i layere, omogućuje jednostavan unos slika sa društvenih mreža i nudi praktičan pregled povijesti uređivanja.

Sve u svemu, Pixlr je prilično sličan Adobe Photoshopu u smislu funkcionalnosti i sučelja. Dakle, ako u jednom trenutku želite postati profesionalni retušer fotografija, ovo je savršen program za vaš rad. Postoje 2 besplatne verzije: Pixlr X i Pixlr E. Obje imaju mnogo značajki i umjetničkih opcija. Ali ako tražite naprednije mogućnosti, možete birati između pristupačnih planova pretplate – Pixlr Premium (4,90 USD mjesečno) i Pixlr Creative Pack (14,99 USD).

Capture One

6. Capture One

Capture One je profesionalni uređivač fotografija poznat po svojim sofisticiranim značajkama korekcije boja i izuzetnom konverteru RAW formata. Program je sličan Lightroomu po svojoj funkcionalnosti i sustavu katalogizacije. Štoviše, ima prilagodljivo sučelje koje možete postaviti prema svojim željama. To će biti posebno korisno ako pokušavate prijeći s nekog drugog uređivača fotografija koji koristite. Unutar Capture One pronaći ćete sve bitne značajke poboljšanja fotografija – smanjenje šuma slike, izoštravanje itd. – kao i značajke retuširanja i mnoge druge napredne mogućnosti postprodukcije fotografija.

Capture One ima elegantan sustav layera i jamči visoke performanse čak i kada se projekt sastoji od mnoštva layera. Ako želite raditi na svojim fotografijama u timovima, program ima praktičan paket za suradnju koji možete koristiti u timskom radu. Uz pomoć komentara možete zabilježiti nove ideje i ostaviti komentare. Možemo istaknuti dvije mane ovog programa za uređivanje fotografija a to su zahtjevnije učenje rada u njemu, kao i skupe licence. Međutim, postoje popusti za korisnike fotoaparata Fujifilm i Sony i potpuno funkcionalna besplatna probna verzija za nove korisnike.

Canva

7. Canva

Canva je jedan od najpopularnijih mrežnih uređivača slika u Windows 11 sučelju, koji radi na freemium modelu. Njegovo jednostavno “drag-and-drop” sučelje kao i elementi koji se mogu pretraživati ​​čine ovaj uređivač sveobuhvatnim rješenjem za početnike u postprodukciji fotografija. Iako je ovaj višeplatformski uređivač fotografija namijenjen za poslovne svrhe, kao npr. izradu oglasa, objave na društvenim mrežama, prezentacije, on ima sve alate koji su vam potrebni da dotjerate svoju sliku prije nego što je podijelite sa drugima. Možete koristiti uređivač za poboljšanje svoje slike, kao npr. popraviti svjetlinu, kontrast, zasićenost i ekspoziciju, kao i urediti njezinu veličinu, oblik, kut i razlučivost.

Canva ima beskrajnu zbirku besplatnih kreativnih elemenata za ukrašavanje vaših slika i publikacija. Imate ograničeno vrijeme ili vam je ponestalo ideja? Birajte iz dostupne kolekcije od preko 8000 predložaka za oglase, prezentacije, čestitke itd. Osnovni paket Canve možete dobiti potpuno besplatno. Ali ako i dalje želite više umjetničke slobode, predlažemo da kupite jedan od Canvinih pristupačnih planova: Pro ili Enterprise za dizajnerske timove za suradnju.

Affinity Photo

8. Affinity Photo

Affinity Photo je aplikacija za vektorski grafički dizajn slična Adobe Photoshopu. Glavne razlike su u tome što se Affinity prvenstveno fokusira na fotografiju, nema 3D editor i oslanja se na persone u organizaciji svog sučelja. Ovaj uređivač fotografija koristi i CMYK i RGB uređivanje. Među njegovim značajkama pronaći ćete snažne retuš alate za kloniranje, čiščenje i uklanjanje nepotrebnih objekata, skup alata za korekciju pune boje i mnoge napredne značajke poput HDR mapiranja tonova, snažnu separaciju boja i još mnogo drugih značajki. Affinity Photo također omogućuje obradu RAW formata slike, spajanje panoramskih slika, crtanje, uređivanje fotografija od 360 stupnjeva i skupno poboljšavanje fotografija.

Mislim da je ovaj softver za urešivanje fotografije savršena alternativa za profesionalne fotografe budući da nudi dobru vrijednost za cijenu koštanja. Međutim, Affinity Photo ima pomalo zbunjujuće sučelje koje bi moglo smetati čak i profesionalce, a nema i unaprijed postavljene postavke koje pozivamo jednim klikom. Osim toga, nema alata za pregledavanje ili organiziranje fotografija.

DxO OpticsPro 11

9. DxO fotolaboratorij

DxO PhotoLab je poboljšana verzija DxO Optics Pro. Programeri su ga pretvorili u dobro zaokružen softver za uređivanje fotografija za Windows 11. Sofisticirani DeepPRIME alat za uklanjanje šuma, učinkovita značajka PureRAW koja pretvara RAW formate u linearne DMG formate, robusne značajke korekcije boja (nijanse, zasićenost, svijetlina) i izuzetne prilagodbe slike, značajke su po kojima se ova program za obradu slike ističe. PhotoLab je također opremljen osnovnim sustavom filtriranja, automatskom korekcijom kalibracije objektiva i fotoaparata, bibliotekom unaprijed postavljenih postavki, kao i mnogim drugim korisnim značajkama. Osim toga, ovaj program podržava X-Trans datoteke, omogućuje skupnu obradu i ima prilagodljivo sučelje.

Ovom profesionalnom programu za uređivanje fotografija nedostaje HDR integraciju i pano spajanje, a dolazi i po prilično visokoj cijeni. Međutim, oba plana – Essential (139 USD) i napredniji Elite (219 USD), vlasniku daju doživotni pristup. Razlika između verzija je u tome što prvi plan sadrži uglavnom bitne alate za postprodukciju fotografija i nedostaje mu fleksibilnost i ekskluzivne mogućnosti dostupne u paketu Elite.

Corel PaintShop Pro

10. Corel PaintShop Pro

Corel PaintShop Pro jedan je od najboljih uređivača fotografija za Windows 11 koji pomaže u uređivanju slika s umjetničkih fotografija. Zamišljeno je da bude program za grafički dizajn. Međutim, s Photography Workspaceom dodanim u nedavnom ažuriranju, softver je postao konkurentan uređivač fotografija. Corel PaintShop Pro sadrži mnoge alate pokretane umjetnom inteligencijom, što ovaj program čini početničkim. Dron i podvodni fotografi također će visoko cijeniti Sea-to-Sky alat. Osim toga, softver nudi teksture, kistove, pozadine i druge kreativne opcije.

Iako je sučelje Corel PaintShop Pro sveobuhvatno i jednostavno za navigaciju, krivulja učenja je strma jer uređivač uključuje velik paket alata. Međutim, ako se suočite s bilo kakvim problemima, možete upotrijebiti mnoge tutorijale za učenje dostupne na internetu. Možete dobiti Corel PaintShop Pro uz jednokratnu naknadu od 69,99 USD. Alternativno, imate Ultimate verziju sa širim skupom alata ekskluzivnih značajki.

Ovo su kvalitetni programi za obradu slika za Windows 11 koje biste trebali razmotriti u 2022. godini. Bez obzira trebate li uređivač fotografija za svoj hobi, posao ili društveni život, u našem izboru pronaći ćete opciju koja će vam savršeno odgovarati.

Piše: D.Z.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top