NVIDIA GPU BIOS alati za flash-anje sada mogu flash-irati bilo koji BIOS na bilo koji GPU, zaobilazeći sva ograničenja

nvidia-gpu-bios-alati-za-flash-anje-sada-mogu-flash-irati-bilo-koji-bios-na-bilo-koji-gpu,-zaobilazeci-sva-ogranicenja

Otključani NVIDIA BIOS-i otvaraju beskrajne mogućnosti

Prema izvješću TechPowerUP-a, softverski inženjeri uspjeli su zaobići NVIDIA-ina ograničenja nepoklapanja BIOS-a otvaranjem “stražnjih vrata”.

Kefi, programer koji stoji iza nvflashk-a, uspješno je identificirao backdoor “zaobilaženje neslaganja” u NVIDIA alatu za flash-iranje firmvera. Ova mogućnost omogućuje flash softveru pokušaj ažuriranja firmvera na širokom rasponu GeForce GPU-ova. Kao ilustrativni primjer, Kefi sugerira da bi čak bilo moguće flashirati RTX 3060 BIOS na RTX 4090, iako se takvi pokušaji nikada ne bi trebali izvoditi.

Prošlo je desetljeće od kada je NVIDIA napravila blokade BIOS-a koje su učinkovito sprječavale izmjene firmvera, zahvaljujući novoj metodi provjere BIOS-a koja koristi ugrađeni sigurnosni čip nazvan Falcon. Međutim, alati koje su izradili Kefi i Veii (kreator OMGVflash), sada pružaju zasebna rješenja za zaobilaženje ovih ograničenja bez većih napora. U potpunosti zaobilaze provjere potpisa BIOS-a, dopuštajući unakrsno flash-anje firmvera bez ikakvih ograničenja.

OMGflash značajke:

  • Turing (RTX 2xxx serija) do Geforce GPU-a sada imaju potpunu crossflash sposobnost.
  • Mogućnost unakrsnog flash-anja od dobavljača do dobavljača podsustava, sve dok su zaglavlja napajanja identična (Ispod serije 2000, prilagođava se seriji 3000-4000) i sve dok ne postoje prilagođene modifikacije i²c ili regulatora napona (serija 3000+)
  • Korištenje ove verzije bez provjere poslužitelja s povratnom vezom i bez provjere verzije s minimalnim zahtjevima
  • Mogućnost vraćanja InfoROM & XUSB FW na stariju verziju za uklanjanje SW EEPROM zaključavanja // uglavnom stvar između različitih EEPROM-ova kao što je ISSI ili za situacije s dGPU-ima na prijenosnim računalima ili slično
  • Sve dok je 32-bitni i 8-bitni kontrolni zbroj na usermodu točan, biosmod flash i zaobilazi FE / VendorCert / XOC Cert / MasterCert ~ sustav zlatne kartice. Uglavnom flashirajte ono što želite, sve dok veličina EEPROM-a to može podnijeti.
  • Koristite zakrpanu verziju za komunikaciju s Falconom, u slučaju da programer zna kako ga upotrijebite Nvidia™ powrprof.dll + MUTEX // primjer za izgradnju AIB kontrolnih alata, poput GALAX NVVDD alata
  • U osnovi stvorio temelje potrebne za izgradnju budućih projekata, na vrhu sa cool značajkama dodijeljenim MUTEX pristupu 🙂

OMG-FLASH-NVIDIA-BIOS

Dobar primjer ovog softvera je njegova sposobnost da osnaži igrače s opcijom flashanja 1,1 V BIOS-a na njihove RTX 4090 GPU-ove. U početku je ova konfiguracija BIOS-a bila rezervirana za rane proizvodne modele RTX 4090, nudeći poboljšane performanse kroz agresivnije postavke napona i frekvencije. Međutim, uvođenjem AD102-301 GPU-a maksimalni napon postavljen je na 1070 mV. Bez ovog alata flashanje takvih verzija BIOS-a bilo je nemoguće. Dodatno, igrači se sada mogu odvažiti na flashanje OC (overclocked) BIOS verzija na kartice koje su izvorno isporučene sa zadanim NVIDIA postavkama takta.

Za izravan pristup softveru, možete pogledati izvorno izvješće. Međutim, ključno je naglasiti da ovaj softver nosi značajnu razinu rizika i može dovesti do preranog kvara GPU-a. Ako se netko odluči upustiti u takav pothvat, toplo se preporučuje da to učini samo s GPU-ovima opremljenim funkcijom dual-BIOS, ako je dostupna.

Izvor: TechPowerUP

Piše: D.M.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top