skip to Main Content
Nvidia navodno radi na AI driverima koji bi trebali donijeti do 30% bolje performanse
Nvidia-navodno-radi-na-ai-driverima-koji-bi-trebali-donijeti-do-30%-bolje-performanse

Nvidia već duže vrijeme na tržištu ima svoju DLSS tehnologiju temeljenu na umjetnoj inteligenciji. DLSS (Deep Learned Super Sampling) omogućava da se igra prikazuje u nižoj rezoluciji, a zatim da se pomoću neuronskih mreža rezolucija poveća, pritom uz iste performanse kao kod niže rezolucije. Međutim, sada stiže nova glasina o tehnologiji temeljenoj na umjetnoj inteligenciji, a tiče se drivera za grafičke kartice.

Kako tvrdi CapFrameX (autor benchmark softvera),  Nvidia radi na driverima optimiziranim uz pomoć umjetne inteligencije, što bi trebalo povećati performanse grafičkih kartica. CapFrameX spominje do 30% bolje performanse, dok bi prosječno povećanje trebalo iznositi oko 10%. Na pitanje Digital Foundryja što točno AI optimizira, CapFrameX je odgovorio da će uputstva, propusnost, korištenje hardvera, threadovi i podešavanja biti optimizirani.

[Rumor] Nvidia is working on AI optimized drivers. Release maybe this year (Q1).

▶️ Up to 30% more performance
▶️ Average improvement ~10%
▶️ No info about specific gen

Take this with a grain of salt. If true Nvidia drivers will be real “fine wine”. pic.twitter.com/QGTUL9iK7N

— CapFrameX (@CapFrameX) January 8, 2023

Međutim, ovu informaciju treba uzeti s dozom rezerve, pošto se radi o glasini. Također, ne zna se koje će serija grafičkih kartica biti podržana i kako će cijela stvar funkcionirati. No, ako se glasinu pokažu istinite, bila bi to izvrsna stvar za gamere.

Navodno bi prvi AI driveri trebali stići u prvom kvartalu 2023. godine.pcchip.hr

76

Vezani članci

Back To Top
Search