OpenAI krivi DDoS napad za noćašnji prekid rada ChatGPT-a

openai-krivi-ddos-napad-za-nocasnji-prekid-rada-chatgpt-a

OpenAI je potvrdio da distribuirani napad uskraćivanja usluge (DDoS) stoji iza “povremenih prekida” koji utječu na ChatGPT i njegove razvojne alate.

ChatGPT, OpenAI-jev chatbot koji pokreće umjetna inteligencija, imao je sporadične ispade u radu posljednja 24 sata. Korisnici koji su pokušali pristupiti usluzi dočekani su porukom u kojoj stoji da je “ChatGPT trenutačno preopterećen”, tako da se mnogi korisnici nisu mogli prijaviti na uslugu.

Izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman isprva je za problem okrivio interes za nove značajke platforme, predstavljene na prvoj konferenciji za razvojne programere u ponedjeljak, “daleko nadmašujući naša očekivanja”. OpenAI je rekao da je problem riješen u srijedu, prekjučer.

usage of our new features from devday is far outpacing our expectations.

we were planning to go live with GPTs for all subscribers monday but still haven’t been able to. we are hoping to soon.

there will likely be service instability in the short term due to load. sorry :/

— Sam Altman (@sama) November 8, 2023

Međutim, tvrtka je od tada ažurirala svoju stranicu s izvješćima o incidentima kako bi navela da i dalje viđa “periodične prekide” u ChatGPT-u i njegovom API-ju, što programerima omogućuje integraciju ChatGPT modela u vlastite aplikacije.

U svom posljednjem ažuriranju, tvrtka je rekla da su prekidi u tijeku “zbog abnormalnog prometa koji odražava DDoS napad.” DDoS napadi obično uključuju pokušaj da se preplavi internetska usluga slanjem više zahtjeva nego što može obraditi.

U nizu poruka Telegrama koje koje prenosi portal TechCrunch, hakerska skupina Anonymous Sudan preuzela je odgovornost za navodni napad. Unatoč nazivu skupine, sigurnosni istraživači vjeruju da je ova skupina ipak povezana s Rusijom.

OpenAI konkurent Anthropic također se suočio s problemima sa svojim AI-pokretanim Claude chatbotom tokom ove srijedu. CNBC izvještava da je poruka na platformi glasila: “Zbog neočekivanih ograničenja kapaciteta, Claude ne može odgovoriti na vašu poruku.” Nije jasno jesu li ta dva incidenta povezana.

Piše: D.M.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top