Predstavljen je MIUI 14

Xiaomi je pored Xiaomi 13 serije predstavio i MIUI 14 – najnoviju verziju korisničkog sučelja baziranog na Androidu 13. Prema Xiaomiju, najnoviji MIUI donosi mnoga značajna poboljšanja, što vizualna, što po pitanju performansi, stabilnosti i sigurnosti.

Dizajn ikonica je promijenjen, a još više je mogućnosti za prilagodbu zahvaljujući novom formatu widgeta i mapama početnog zaslona. Novi widgeti dostupni su uz MIUI 14, tako da se sada na početnom zaslonu možete poigrati s biljkom ili kućnim ljubimcem. MIUI 14 zauzima manje prostora. U usporedbi s prošlom verzijom MIUI-a, potrebno je 23% manje prostora na disku, tj. zauzima svega 13,09 GB. Tu je i manji broj predinstaliranih aplikacija, kako bi se korisnicima osiguralo više dostupnog prostora za pohranu.

MIUI 14

Sada je tu samo 8 aplikacija koje se ne mogu deinstalirati: Kontakti, Kamera, Postavke, Datoteke, Preglednik, Telefon, Poruke i GetApps. Prema Xiaomiju, MIUI 14 je za 60% brži od prethodne verzije koja je bila na Xiaomi 12S Ultra, a aplikacije trećih strana će isto tako raditi bolje i efikasnije. Tu su i nove opcije upravljanja obavijestima. Korisnici će sada obavijesti moći ukloniti jednim potezom prsta, a nove aplikacije tražit će autorizaciju obavijesti. Stigla su poboljšanja i po pitanju sigurnosti. Korisnički podatci se tako sada obrađuju lokalno na uređaju i nikakvi podatci nisu pohranjeni u oblak.

MIUI 14 također donosi poboljšano prepoznavanje teksta. Korisnici sada mogu da detektiraju tekst koji se nalazi na fotografiji, s mogućnošću kopiranja, dijeljenja ili prevođenja istog. Podržano je do osam različitih jezika. Mi AI glasovni asistent također je poboljšan i sada može obavljati skeniranje dokumenata, prevođenje i filtriranje neželjenih poziva.

MIUI 14 omogućava korisnicima znatno bolje povezivanje s drugim Xiaomi uređajima, a kroz dva glavna centra za povezivanje podržano je preko milijardu uređaja. Nova verzija MIUI-a donosi nove porodične funkcije. Među njima su se našle kreiranje grupe s do osam članova i dijeljenje foto albuma s istim, dijeljenje zdravstvenih podataka (puls, kisik u krvi, statistika sna) i mnoge opcije roditeljske kontrole.

Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro su prvi telefoni koji će dobiti MIUI 14 i to 14.12. Međutim, MIUI 14 će u siječnju doći i na ove modele:

Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12S Pro

Xiaomi 12S

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition

Xiaomi 12

Xiaomi MIX Fold 2

Redmi K50 Pro

Redmi K50

Redmi K50 Extreme Edition

Redmi K50 Gaming Edition

Uz telefone, bit će dostupan i na tabletima od travnja 2023.:

Redmi Pad

Mi Pad 5 Pro 12.4

Mi Pad 5 Pro 5G

Mi Pad 5 Pro

Mi Pad 5

Xiaomi još mora otkriti koji će Poco telefoni dobiti MIUI 14, kao i kada će nadogradnja stići u Europu, pošto nadogradnja za sada važi samo za kineske modele.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top