Skip to content

Prestaje podrška za Google Chrome na Windowsu 7 i 8.1

prestaje-podrska-za-google-chrome-na-windowsu-7-i-8.1

Loše vijesti za sve one koji imaju Windows 7 i 8.1, te koriste Google Chrome. Google je obavijestio kako će prestati podrška za Chrome na Windowsu 7 i 8.1.

“S objavom Chromea 110 (prvobitno planiranog za 7. veljače 2023.), službeno ćemo prekinuti podršku za Windows 7 i Windows 8.1”, rekao je Chromeov upravitelj podrške. “Morat ćete provjeriti imate li Windows 10 ili noviji operativni sistem na računalu kako biste nastavili primati buduće verzije Chromea.”

Googleova odluka da isključi podršku za Windows 7 i 8.1 se poklapa s Microsoftovom odlukom da prekine podršku za Windows 7 ESU i Windows 8.1 produženu podršku 10. siječnja 2023. Starije verzije Chromea nastavit će raditi na Windowsu 7 i 8.1, ali više neće biti ažuriranja za korisnike na tim operativnim sistemima.

“Ako trenutno koristite Windows 7 ili Windows 8.1, preporučujemo vam da prijeđete na podržanu verziju Windowsa prije tog datuma kako biste bili sigurni da ćete i dalje primati najnovija sigurnosna ažuriranja i značajke Chromea”, poručuje Chromeov upravitelj podrške

Prema Statcounter GlobalStats istraživanju, Windows 7 ima tržišni udio od 10,68% širom svijeta, dok Windows 8.1 ima tržišni udio od 2,7% širom svijeta. Internetski preglednik Google Chrome ima tržišni udio od 65,7% širom svijeta, a slijede ga Safari s 18,66% i Microsoft Edge s 4,32%.

Piše: Marijan Živkovićpcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept